Trendy

Černobílé puntíky: 50s glamour jako nejžádanější trend léta 2022

Na trase Paříž – Londýn se objevil nečekaný módní trend, který nelze přehlédnout a už vůbec ne mu odolat. Podlehla královská rodina stejně jako Bella Hadid a Natalie Portman. 
Foto: Tiziano Da Silva-Pierre Perusseau / Profimedia.cz
Bella Hadid na after party Balenciaga, červenec 2022
V létě je čas experimentovat s potisky a jedním z nejoblíbenějších je puntík. Ty černobílé si více než cokoliv jiného zaslouží označení ikonické. Najdete je v kolekcích těch největších mistrů všech dob – Balenciaga, Hubert de Givenchy, Christian Dior, Jeanne Lanvin i současných návrhářů. S puntíky pracuje Demna, Erdem, Christopher John Rogers, Richard Quinn, Halpern i značka Off-White.
Elegantní vzor, který neodmyslitelně patří ke glamour stylu 40. a zejména 50. let, se v posledních dnech ve velkém objevuje v Londýně a stal se nedílnou součástí pařížského fashion weeku, když si černobílé puntíky oblékla Bella Hadid na after party módního domu Balenciaga. Vévodkyně z Cambridge byla teď hodně na očích díky účasti na Wimbledonu, kdy nevynechala jediný den. 
Foto: Karwai Tang/WireImage
Catherine, vévodkyně z Cambridge na finále Wimbledomu, 10. července 2022
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Juana Martin na "Diner De La Mode" v Paříži, 7. července 2022
Foto: Ricky Vigil M/GC Image
Natalie Portman v Londýně, 4. července 2022
Na finále dvouhry mužů, ve kterém o titul soutěžil Novak Djokovič a Nick Kyrgios, si oblékla černé šaty s bílými puntíky. Jen o pár dní dříve si stejný vzor zvolila španělská návrhářka Juana Martin, která debutovala na fashion weeku haute couture se svou kolekcí podzim–zima 2022/2023, na charitativní večeři v Pavillon Cambon Capucines. Den předtím zachytili paparazzi herečku Natalii Portman v mini šatech s výraznými puntíky. 

Jedny šaty vládnout všem

Foto: Karwai Tang/WireImage
Princezna Beatrice v šatech Saloni Lodha v Ascotu, 18. června 2022
Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Royal Ascot
Anna Woolhouse v šatech Saloni Lodha v Ascotu, 16. června 2022
D'Arcy Carden v šatech Saloni Lodha na premiéře A League Of Their Own na Tribeca Festival v New Yorku, 13. června 2022 Auto r: Rob Kim/Getty Images for Tribeca Festival
Catherine není samozřejmě jediná členka britské královské rodiny, které se do bílých puntíků na černém podkladě zamilovala. Princezna Beatrice se v tomto vzoru objevila po boku svého manžela na dostizích v Ascotu. Na pikantnosti jejímu modelu přidává fakt, že ve stejných šatech a na stejnou událost přišla také Anna Woolhouse. Sportovní komentátorka ovšem o dva dny dříve. Premiantkou, která si oblékla černobílé šaty s ozdobnými mašlemi od značky Saloni Lodha, je americká herečka D'Arcy Carden. Její volba na premiéru filmu A League Of Their Own v rámci festivalu v newyorské Tribece odstartovala módní tsunami.