Trendy

Bílé tílko: klíčový trend podzimní sezony a kde koupíte ty nejlepší

Mohl to být kabát, určitý střih kalhot, sukně jakékoliv délky a barvy, ale nejzásadnějším trendem sezony podzim–⁠zima 2022/2023 se nakonec stalo bílé tílko. Obyčejné, nad kterým nemusíte přemýšlet, a přesto tak zásadní. Proč byste se pro něj měli (zas a znovu) nadchnout i vy?
Foto: Ladislav Kyllar
Vogue CS, september'22
Život v dnešním světě, kdy netušíte, z které strany přijde další Jobova zvěst, je už tak dost složitý na to, abychom si ho ještě komplikovali rozhodováním, co si vzít na sebe. Módní návrháři napříč značkami, kontinenty a styly to pochopili dříve než ostatní, a tak na podzim servírují staré známé prvky, od korzetů po bombery. Aby každodenní dilema před skříní bylo co nejsnadnější, znovuobjevili sílu obyčejného bílého tílka. To na přehlídkových molech následně zkombinovali s koženými kalhotami, pouzdrovými sukněmi pod kolena, modrými džíny a maxisukněmi. 
V módní kuloárech se o něm mluví jako o jediné smysluplné investici druhé poloviny turbulentního roku, dostává přívlastky must-have, key item, je-ne-sais-quoi atd. Důvod je jasný na první pohled. Co jiného dokáže tak snadno a rychle zdůraznit siluetu těla, vnést cool faktor do každodenní uniformity a být natolik univerzální, že se dá prohlásit za jeden z mála skutečně inkluzivních oděvů?
Foto: Getty Images
Prada podzim–⁠zima 2022/2023
Foto: archiv značky
Bevza podzim–⁠zima 2022/2023
Foto: Getty Images
Chloé podzim–⁠zima 2022/2023
Foto: Getty Images
Loewe podzim–⁠zima 2022/2023
Zatímco Miuccia Prada a Raf Simons bílé tílko doplnili o trojúhelníkové logo, designér Matthieu Blazy pro svůj debut pro značku Bottega Veneta zvolit ultra tenkou kůži a tílko zkombinoval s modrými džínami a vínovou kabelkou. Chloé zachovala maximální jednoduchost žebrovanými topem a koženými kalhotami, Bevza vsadila na kompletní bílý look. U Loewe se tílka objevila transparentní, Simon Jacquemus si pohrál s detaily na ramínkách. 
Jak ho budete nosit vy, je čistě na vás, možností je spousta. Otázka však zní: kde najde to nejlepší bílé tílko? Tady máte několik odpovědí, které uspokojí i ty nejnáročnější.