Trendy

5 tipů, jak připravit šatník na jaro

Reorganizace, vytřídění a úklid šatníku už nemusí vzbuzovat obavy. S naším Vogue průvodcem to zvládnete udržitelně a dost možná objevíte na dně skříně dávno zapomenuté vintage poklady. 
Většina z nás ve skutečnosti nosí jen malou část toho, co vlastní. Studie z roku 2018 ukázala, že dokonce jen 50 %, a to obzvlášť během pandemie. Před začátkem jara tak přichází ideální čas na úklid šatníku, a kdo ví, možná najdete košili z 90. let nebo zapomenuté šaty Issey Miyake, které jste na sobě měla jen jednou a přes zimu úplně zapomněla, že je máte. 
Foto: Courtesy of Acielle Style Du Monde

Neutrální barvy

Zkuste nejdřív oddělit všechny neutrální kousky a dát je na jedno místo. Věřte, že vám to pomůže při promýšlení nového stylingu. Základní barvy pak oceníte obzvlášť k celočerným outfitům. Inspirujte se třeba minimalistickým stylem značky The Row, kterou vlastní Mary-Kate a Ahsley Olsenovy. Další vrstvou může být červená vintage bunda nebo kovbojské kozačky, se kterými jste si nikdy nevěděla rady.

Instagram

Sledujte účty, které rezonují s vámi a vaším stylem. Co třeba @PelayoDiaz, @AnnaTrevelyan a @MarcGoehring nebo @DuaLipa? Udělejte si speciální sekci, do které budete oblíbené fotky ukládat. Váš IG feed tak může být největším zdrojem inspirace. 
Foto: Courtesy of Jeanne Damas by Style Du Monde
Foto: Courtesy of Paul Gonzales
Foto: Courtesy of Style Du Monde

Tenisky i crocs

Dad sneakers jsou stále populární kdykoliv, kdekoliv a k čemukoliv. Nosí se také boty s vysokou podrážkou (Bottega Veneta), baleríny a – zhluboka se nadechněte – crocs. Všechny dodají outfitům vše, co potřebujete. Nebojte se experimentovat, výsledný look vás dost možná překvapí. 

Doplňky

Stříbrné náramky, prsteny a řetízky jsou nenahraditelné. Vrstvěte je a mixujte. Miley Cyrus své vintage prsteny Chanel nosí i přes rukavice. Kreativitě se meze nekladou. 

Božský kabát

V několika barvách, jednoduchý, vintage; správný kabát dotáhne každý outfit k dokonalosti. Zkuste si jich hned několik a třeba narazíte na doposud nevyzkoušenou kombinaci, která vás bude bavit. Podívejte se třeba na Hailey Bieber. Puffer bundy Vetements, army vesty a nadýchané kabáty vypadají skvěle téměř se vším.