Trendy

Stejně elegantní jako černá, ale mnohem zábavnější

Také milujete elegantní a nadčasovou černou? Na jaře 2024 se ale budete muset poohlédnout po jiné, trochu nečekané barvě — olivově zelené. Ta totiž opustila vojenské uniformy, aby pronikla do jarních kolekcí nejlepších jmen současnosti.
Foto: Getty images
Po hnědé, vínové a pastelově žluté nastal čas ukázat sílu olivové, která umí být stejně šik jako nestárnoucí černá. Na přehlídkových molech jaro - léto 2024 se objevila na široké škále oblečení — od základních kousků až po extravagantní kreace pro ty mimořádně odvážné. Jak tuto barvu hladce, jednoduše, a především s úspěchem zařadit do svého šatníku? 

Olivově zelená v hlavní roli

JW Anderson olivově zelenou využil na proklatě netradiční trenčkot, Acne Studios s její pomocí oživilo trend bez kalhot. V Jil Sander v tomto odstínu zazářila oversized košile a šaty s kočičkou, ChetLo jí zase vdechl ducha Y2K a značka Bottega Veneta barvu spojila se svou ikonickou koženou taškou Intrecciato. Olivově zelená, symbol míru, hojnosti, bohatství a prosperity s nádechem žluté, se v kolekcích jaro - léto 2024 objevila na nespočetných variantách, a stala se tak novou posedlostí módní scény.
Možná je to tím, že móda a současná generace cítí potřebu zpomalit a vzdálit se od šíleného tempa běžného života. I když Pantone předpovídal, že barvou roku bude Peach Fuzz (jemný broskvový, pastelový odstín evokující svěžest a křehkost), vypadá to, že olivovš zelená mu dost šlape na paty. Jemnější než černá, méně radikální než hnědá, olivově zelená znamená dokonalou neutrální alternativu, jak zůstat elegantní a přitom posunout svůj módní styl na vyšší level.

Jak si letos na jaře osvojit olivově zelený trend

Jaro znamená příchod pěkného počasí (a touhy se v jeho duchu oblékat). Tady je několik tipů, které vás nalákají.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.