Trendy

Slow morning: Komfortní módní trend pro elegantní a klidné ráno

Pohodlně a elegantně do nového dne. Trend slow morning se stává hitem TikToku. Zapomeňte na stres a spěch a oblečte se do měkkých materiálů a jemných barev, které vám zpříjemní ranní chvíle. Nicole Kidman, Kaia Gerber a samozřejmě i Bella Hadid si již nový mikrotrend zamilovaly.
Foto: Gotham/GC Images
Bella Hadid v New Yorku
Slow morning se stává další virální senzací, kterou vyprodukovala módní komunita na TikToku. Nahlížet na něj se dá jako na ranní rituál s touhou po klidnějším životním stylu bez přítomnosti stresu. Tento módní trend proto klade nejvyšší důraz především na komfort a tlumené barvy. Jediné pravidlo? Pohodlný outfit v jemných a přírodních tónech! A protože estetika odráží spíše klidný životní styl, vzdát se elegance v jejím jménu rozhodně nemusíte. Volné kalhoty, UGG boty a oversized svetry zde hrají klíčovou roli. 

Ledabyle podle Belly Hadid

Bella Hadid je královnou estetiky slow morning už dlouho. Vlastně mnohem déle, než se z ní stal trend, který dostal své jméno. Když modelku paparazziové zastihli s kouskem pizzy v kožené bundě, šortkách a válenkách, začaly se podle Lyst dít věci: zájem o UGGs se během několika dní zvýšil o celých 152 %. A modelčin běžný styl? Měkké béžové kabáty, úplety a pohodlné boty. Značnou část svého stylingu staví Bella právě na nich, retro teniskách, vintage kabelkách a maximálním komfortu.

Stále formální podle Nicole Kidman

Pokud vám styl Belly Hadid připadá až příliš ležérní anebo si váš životní styl žádá formálnější oblečení, Nicole Kidman bude tím správným názorným příkladem. Držitelka Oscara totiž platí za věrnou fanynku uvolněného, elegantního stylu, jak ostatně dokazují i fotky z jejího aktuálního pobytu v New Yorku. Béžový zavinovací kabát, který často herečka nosí během natáčení filmu Baby Girl, s tímto trendem perfektně ladí: měkký svrchník se širokým páskem je přímo esencí stylu slow morning. Ať už v kombinaci s balerínkami, nebo s UGGs. Zahalit se do jemného kašmíru. Znáte lepší způsob, jak vykročit do nového dne?

Hvězda s vlastním stylem Kaia Gerber

Pokud vás předchozí styling zaujal a chcete se naučit kombinovat klasiku s pohodlným, ležérním oblečením a doplňky, inspirujte se Kaiou Gerber. Mnozí dokonce tuhle modelku považují za průkopnici trendu slow morning. Ráda totiž kombinuje elegantní oblečení od návrhářů s kousky ze svého šatníku, a to i při odchodu z módních přehlídek. V jejím stylu se navíc mísí vlivy západního pobřeží, kde se narodila, a New Yorkem, dvou míst, které se od sebe liší jako den a noc. Přirozeným vybalancováním obou směrů tak dala vzniknout vlastní nezaměnitelné estetice, která do konceptu slow morning skvěle zapadá.
Tip: Všimněte si zejména její práce s business oblečením, které kombinuje s komfortně střiženými džíny a sandály značky Birkenstock, do kterých si pro vlastní pohodlí natahuje teplé vlněné ponožky. Co kdybyste příště i vy nechali lodičky doma a inspirovali se tímto nápadem? 
Článek vyšel v originále na vogue.mx.