Trendy

Trend, který vám zajistí nekonečné léto

Sice se nemůžeme pochlubit vlastním mořem, ale existuje módní doplněk, který vám jeho vůni dokáže vždy spolehlivě připomenout. Šperky vyrobené z mušlí, nebo alespoň napodobující jejich tvar, jsou jedním z dominantních trendů letošního léta. 
Foto: Zuzana Jánošová (@sjuloves)
Honba za dokonalým suvenýrem je součástí každé letní dovolené. Možná je ale načase zabalit do příručního kufru místo slaměného klobouku něco zajímavějšího a o aktuálně o dost více trendy. Seashells, anyone?
Foto: Zuzana Jánošová (@sjuloves)
Mušle je od starověku oblíbeným ornamentem v architektuře, sochařství i malířství. A samožrejmě se pro svůj zvláštní tvar stala také součástí šperků, a to nejen u přímořských národů. Určité druhy mořských mušlí v různých kulturách dokonce symbolizovaly třeba vítězství dobra nad utrpením, nekonečno nebo znovuzrození.  
Foto: Zuzana Jánošová (@sjuloves)
Foto: Zuzana Jánošová (@sjuloves)
A právě znovuzrození rozhodně přišlo s letošními kolekcemi i se street stylem během skandinávských fashion weeků. Mušličkové šperky jsou všudypřítomné.
Australská značka Ellery, inspirující se hlavně 70. a 80. léty, vytvořila zlaté šperky, jejichž hlavním prvkem je zavinutec kroužkový neboli cypraea annulus. Ten se už v roce 1200 př.n.l. v Číně používal jako platidlo a doposud je nejrozšířenější a nejdéle používanou formou peněz v dějinách lidstva. Stejné mušličky také zdobí šperky Tohum. Jejich designérka je známá svou láskou k etnickému umění a domorodým ozdobám.
Rebecca de Ravenel kombinuje mušle s dalšími přírodními materiály - hedvábnou nití a dřevem. Pozadu nezůstávají velikáni jako Loewe nebo Versace, ti uvedli tento trend už v zimě na svých přehlídkách na jaro/léto 2018.
Foto: Zuzana Jánošová (@sjuloves)
Chcete si vůni moře a písku připomínat ještě koncem září? Máte možnost. Podívejte se na selekci podle Vogue.