Street style

S těmito stylingovými triky unosíte letní šaty i na podzim a v zimě

Se správným stylem, vhodným vrstvením nebo s trendy podzimními doplňky se oblíbených letních šatů nemusíte zříkat. Můžou být velmi univerzální, pokud víte, jak je z horkých měsíců převést do těch chladnějších.
Foto: getty images
Barevné maxi, mini na špagetová ramínka, prádlové s krajkovým lemováním, tylové s áčkovou sukní stejně jako minimalistické, lněné bez ramínek. Všechny tyto šaty můžete bez problémů nosit celý podzim. Zejména ve dnech, kdy teploty mezi ránem a odpolednem vykazují značné rozdíly, se následující triky velmi hodí...
S pomocí podzimních doplňků a chytrého vrstvení získáte ideální transformativní styling. Nemluvě o faktu, že když typicky letní modely budete nosit více než jedno roční období, dost si zlepšíte karmu (protože jakákoliv součást uvědomělého šatníku by měla vydržel déle než jednu sezonu). Chybí vám nápady, jak na to? Tady je 5 spolehlivých tipů, jak s pomocí základních vrstev můžete šaty, které si zaslouží pozornost i mimo svůj obvyklý čas, dál s úspěchem nosit.

Se svetrem

Nechcete si připustit, že sezona letních šatů je u konce? Neukládejte je hluboko do skříně, kde by jindy přečkaly až do příštího jara, a následujte módní influencery, oblečte si šaty pod pletenou vestu nebo pod svetr, podobně jako to udělala Alana Hadid (ne, nejde o shodu jmen, ale o starší sestru Gigi a Belly) na nedávném fashion week v Dánsku. Tuto sezonu navíc platí, že čím barevnější a tlustší úplet si vyberete, tím líp. 
Foto: getty images

Přes kalhoty místo topu

Na kodaňském fashion weeku velmi obvyklý způsob, jak navzdory počasí nosit letní šaty i ve dnech, kdy leje jako z konve a teploty léto nepřipomínají ani zdaleka. Jak po barevné stránce vyladit styl k naprosté dokonalosti? Držte se jen dvou, tří barev. Nezapomeňte na lesklé kozačky a některou z trendy kabelek. Celkovému vzhledu tak dáte maximálně aktuální vzhled.
Foto: getty images

S hladkým tričkem s dlouhými rukávy

Potřebujete další důvod, proč investovat do toho nejlepšího trička v neutrálním odstínu, jaké jen seženete? Tak tady je: nejuniverzálnější prvek, který se v každém šatníku vyskytuje v několika exemplářích, se perfektně hodí k vrstvení. Využít přitom můžete sílu takzvaného dopaminového oblékání (dopamine dressing), tedy mixování zářivých odstínů, které mají pozitivní dopad na psychiku. Za všech okolností se také vyplatí držet osvědčených kombinací: černé a bílé, modré a šedé, červené s černou, bílé s červenou. 
Foto: getty images

Přes halenku

Zatímco u triček je dobré spoléhat na ty jednobarevné, u halenek s výraznými rukávy s radostí experimentujte. Klíčové jsou v tomto případě detaily — nabírané rukávy, límeček nebo mašle. Oběma kouskům jejich kombinací doslova vdechnete nový život — a s velkou pravděpodobností se přesvědčíte, že letní šaty se opravdu dají nosit celoročně (a že ani divoké potisky se nemusejí rychle okoukat).
Foto: getty images

Šaty jako plášť

Dlouhým propínacím nebo zavinovacím šatům vyhraďte v sezoně podzim - zima 2023/2024 zbrusu novou roli a noste je jako lehký kabát. Tento styl využijete zejména v rámci casual stylu, kdy si natáhnete své oblíbené džíny, jednobarevné tílko nebo rolák, přičemž přes sebe přehodíte vzorované šaty z léta a doplníte je kozačkami s výraznou podrážkou. Jako třešnička na dortu nesmějí chybět výrazné náušnice, natož oblíbená kabelka v některé z barev z potisku šatů.
Foto: getty images
Pro více inspirace si prohlédněte galerii vrstvených šatů, které ovládly fashion weeky v Paříži, Kodani nebo Tokiu — v podání street style hvězd i stylových anonymních tváří.