Street style

Tak uncool až jsou cool. Doplňky léta 2018

Také máte pocit, že se všechny módní celebrity a trendy Instagramy letos v létě inspirovaly u fotek vašeho mladšího já? Nejste sami. Online Managing Editor Adéla Mazánková zjišťuje, proč a hlavně jak návrat doplňků 90. let s lehkostí dostat do šatníku, aniž by si vaše okolí ťukalo na čelo.
Pokud na Instagramu sledujete podobně velké množství módních redaktorek, blogerek, influencerek a virtuálních avatarů jako já, jistě víte, že se toto léto všechno točí hlavně kolem dvou věcí. Obrovského klobouku Jacquemus (kdo se s ním na dovolené nevyfotil au naturel, jakoby nebyl) a doplňků, které na sobě 100% máte alespoň na třetině fotek z dětství. 
Velkolepý comeback letos o prázdninách slaví řetízky kolem kotníku, žabky i bucket hats. Proč má smysl tyto trendy znovu chtít a mít?

Kotníky v hlavní roli

Pamatujete si na ten díl Přátel, kdy se Monica vrací z Barbadosu s hlavou ozdobenou rasta copánky, jen aby si prodloužila pocit dovolené? Stejný pocit nekonečného léta vám zaručí anklet, tedy řetízek nebo pásek na nohu. Co na tom, že dovolenou máte až na konci října (a to jen možná)? 
Ozdobu na nohu jako trend roku uznala návrhářka Victoria Beckham, nosí ho Rihanna i snoubenka Justina Biebera Hailey Baldwin. To, že záplava mušličkových náramků uvázaných na kotnících inspirativních street style ikon ještě zdaleka nekončí, je důkazem, že se tenhle doplněk perfektně hodí na konec léta i do ulic města. 
Budete se divit, jak skvěle a originálně vypadá k vašemu oblíbenému páru tenisek a jak sexy na večer vypadá k jednoduchým malým černým a špičatým lodičkám. Jen k tomu všemu nezapomeňte i na opálení.

Tak uncool až je cool

Ruku na srdce. Kdo z nás tenhle rybářský klobouk (i s tou kapsičkou na drobné vepředu) neměl alespoň na jednom ze školních výletů? A i když jste to nahlas nikdy nepřiznala (hlavně před mámou), tak jste ho milovala, protože vám připadal tak uncool až byl vlastně cool, že ano? A takhle přesně bude fungovat ve vaší skříni i letos. 
Ne nadarmo se objevil v kolekci módních domů, od Prady, přes Burberry až po Gucci. Poslouží jako praktický doplněk i skvělý „tlumič“ vašich sexy leopardích bikin, nebo s ním na vyšší módní úroveň povýšíte jakékoli romantické letní šaty. "Hey dad! What do you think of my hat?"

Plážové boty i na meeting

V módě si nemůžete být ničím jisti. A tak pokud vám minulý rok přišlo, že jste si nový pár Havaianas koupila jen a pouze k bazénu nebo na zahradu, toto léto to můžete zvesela přehodnotit. Podívejte se na street style fotku blogerky Pernille Teisbaek během haute couture fashion weeku nebo na spisovatelku a módní redaktorku Sophie Fontanel v Miláně. A pak hned na přehlídky Dion Lee jaro-léto 2018, Michael Kors jaro-léto 2018 nebo Isabel Marant jaro-léto 2018. Už chápete?
Jestli něco napříč trendy funguje, pak je to ironie. A „žabky“ v běžném denním provozu, navíc k něčemu elegantnímu, třeba ke kalhotovému kostýmu nebo k chic šatům, fungují. Stačí se nebrat moc vážně.