Móda

Přehlídka Burberry plná hvězd a labutí píseň Riccarda Tisciho 

Historie Burberry je spjata s královskou rodinou. Britská značka je známá tím, že je jejím velkým dodavatelem, což znamená, že s velkým úspěchem se pojí i velká odpovědnost. Proto se společnost Burberry rozhodla z úcty ke královně nenarušit období smutku a změnila datum své přehlídky. Ta se nakonec odehrála v pondělí v bývalém policejním skladu jižně od Temže, kde se shromáždili členové London Contemporary Orchestra a vystoupili společně se sopranistkou Nadine Sierrou.
Kreativní ředitel Riccardo Tisci nás vzal na procházku po (britské) pláži. Jak možná víte, léto v Británii je velmi specifické, a tak se návrhář pokusil smíchat všechny aspekty pohledu na letní šatník v kolekci, která by se klidně mohla jmenovat 'Goth on the Beach'. Výsledkem jsou mnohovýznamové looky, které přesahují spektrum toho, čemu říkáme britské dědictví, a to proto, že Tisci tentokrát udělal to, co umí nejlépe: zůstal věrný sám sobě. 
Foto: Courtesy of Burberry
Foto: Courtesy of Burberry
Foto: Courtesy of Burberry
Všechny kalhoty s vysokým pasem, trenčkoty a šaty, které se objevily na molu, byly prodchnuty gotickými prvky, jako jsou síťované rukavice, tylové detaily a krajky; ale také jistým druhem hybridismu, který Tisci vyvinul v posledních letech. Pro návrháře hrály v kolekci jaro/léto 2023 prim tělo a plavky. Znovu představil bikiny jako součást kožených či hedvábných šatů a zároveň nám předvedl nekonečné možnosti, jak můžeme přistupovat k typu obuvi, který lidé z módní branže tak rádi nenávidí. Ano, byly to žabky, ve kterých se v kombinaci s černými ponožkami objevil i Kanye West.
Přehlídka, na níž se prošly všechny jeho múzy včetně Naomi Campbell, Karen Elson, Erin O'Connor, Mariacarly Boscono a Belly Hadid, a nechyběla ani hvězdná první řada, působila spíše jako labutí píseň Riccarda Tisciho než přehlídka Burberry. Možná mu bude v příští kolekci více vyhovovat značka, která jeho gotickou duši dokáže lépe pochopit.