Přehlídky

FENDI X SKIMS: Kim Jones a Kim Kardashian představují první společnou kolekci

FENDI a SKIMS vytvořily pod vedením Kima Jonese a Kim Kardashian West první společnou kolekci, která představuje spojení estetických hodnot obou značek a nabízí minimalistický šatník pro moderní ženu.
„Nápad navázat spolupráci vznikl, když jsme s mým týmem seděli u stolu v našem římském studiu,“ vysvětluje Jones. „Z ničeho nic se rozhostilo ticho a všechny ženy hleděly do svých telefonů. Nevěděl jsem, co se děje, ale pak se ukázalo, že čekaly na představení nové kolekce SKIMS. Tehdy jsem si pomyslel: udělejme něco společně!“
 „FENDI a SKIMS mají velmi rozdílnou kulturní moc, ale obě značky jsou stejně silné,“ dodává Kim Kardashian West. „Naším společným znakem je posouvání hranic, odlišné uvažování a boření zažitých konvencí, a i proto jsme si během spolupráce na této kolekci v mnoha ohledech velmi dobře rozuměli.“ 
V minikolekci FENDI X SKIMS se důraz na přiléhavost a tvarování, kterými se proslavila značka SKIMS, prolíná s minulostí i přítomností světa FENDI. Čerpá ze skic archivní kolekce FENDI, kterou původně představil Karl Lagerfeld v roce 1979 a jejímiž ústředními prvky byly zkroucené pásové topy, výrazné barvy a přiléhavé strečové legíny. 
Vytvarované siluety vystupují ze sametu strukturovaného tak, aby podtrhl jejich tvary, a série precizně vypracovaných šatů ze zahýbané kůže v paletě neutrálních odstínů navazuje na římskou estetiku, která přetváří postavu do podoby sochy. Nápadné barvy prostupují do moderních plavek a tvarujícího spodního prádla, zatímco hybridní logo FENDI X SKIMS se objevuje na oboustranném přiléhavém žerzeji, reliéfně vystupuje na pleteném oblečení, je jím potištěno spodní prádlo a punčochy a velkým písmem protíná sportovní oblečení z recyklovaného nylonu. „Kombinace novátorských látek a tvarování, jež jsou typické pro SKIMS, s luxusem a kvalitou FENDI může některé lidi překvapit, nicméně naše kreativní vize a cíle si jsou velmi podobné a propojené,“ popisuje Kim Kardashian West. „Právě to vzájemné napětí mě baví.“ 
Doplňky se objevují v líbivé barevné paletě. Na neutrálních odstínech oblečení vyniká celá škála ikon FENDI v zářivých barvách, od kabelky Peekaboo a FENDI First až po novou kabelu Baguette Chain či již dobře známou Sunshine Shopper s 3D logem FF, které jsou rovněž dostupné ve verzích Mini a Nano. V kategorii obuvi mají premiéru turistické sandály FENDI z jehněčiny, které vyzařují jedinečnou energii LA. Rozpoznáme též rozličné nové obměny podpatku FENDI First. 
Poselství SKIMS, kterým je vytváření řešení pro všechny ženy, se přímo odráží v poselství FENDI. „Moje FENDI je o vytváření něčeho, co padne jako ulité ženě s jakýmikoli křivkami – a to je rovněž jádrem tvorby SKIMS,“ říká Kim Jones. „Kim Kardashian West se v Americe hodně zasadila o inkluzi, a to i v rámci jejího obdivuhodného úsilí o sociální spravedlnost. Je to tvrdě pracující žena s rodinou, která se neustále snaží ze sebe vydat to nejlepší. To jsou hodnoty hodné oslavy.” „Kim patří k mým dlouholetým blízkým přátelům,“ doplňuje Kim Kardashian West. „Miluji jeho kreativního ducha a pohled na luxus, protože to absolutně odpovídá tomu, jak se lidé chtějí oblékat. Pracuje nesmírně tvrdě, a protože jsem sama workoholička, jasně vidím a obdivuji vášeň, kterou vkládá do všeho, co dělá.“ V minikolekci jsme svědky spojení těchto dvou sil.
Kolekce FENDI x SKIMS se představí 9. listopadu 2021 v 15:00 na www.fendiskims.com a bude k dispozici ve vybraných buticích a prodejnách FENDI na celém světě.