Přehlídky

Pánská přehlídka Hermès Spring–Summer 2021

Doba se mění a letošní Men's Fashion Week s ní. Véronique Nichanian a módní dům Hermès vás zvou na online přehlídku nové pánské kolekce na sezonu jaro–léto 2021. Samozřejmě do první řady.
Celá show byla podle módního domu velmi netradiční a osobní. Koncept přehlídky vytvářel společně s kreativní ředitelkou pánské sekce Véronique Nichanian (která tuto funkci zastává neuvěřitelných 31 let) i umělec Cyril Teste. 
„Kolekce je menší než obvykle, protože jsme ve výrobě nemohli pokračovat standardním způsobem. Vybrala jsem jen osmnáct siluet, běžně jich na přehlídku vybírám okolo čtyřiceti. Důvodem byl částečně i charakter performance. Cyrilovi jsem řekla: Tady je moje kolekce, máš úplnou volnost,“ prozrazuje Véronique.
„Kreativnímu procesu je nutné, obzvlášť v časech, jako jsou tyto, přiřadit větší hodnotu. Nechceme vytvářet módní show ani performance s jasnou dobou expirace. Chceme, aby šlo o událost: proces kreace, který je prožitý, jako kdyby šlo o živou sochu, objekt vytvořený v okamžiku, kdy se objeví, něco, čeho lze dosáhnout pouze přesným režírováním scény, což chce čas a repetici. Tento kolektivní proces dává prostor náhodě, je to samozřejmě riskantní návrh. Doufám, že náš hravý přístup osvobodil naše úsilí od making of dojmu, který nebyl naším záměrem. Myšlenkou bylo filmovat, co by bylo mimo kameru,“ dodává Teste.