Přehlídky

Přímo z MBPFW: Naprostá dokonalost Zuzany Kubíčkové

Zuzano, Zuzano, co jsi to zase provedla? Zatím nejkrásnější přehlídka fashion weeku!
Foto: Alexander Bel
Foto: Alexander Bel
Na to, že Zuzana Kubíčková vytváří něžné, jemné a velice ženské modely, jsme si už zvykli, ovšem její včerejší přehlídka spojená s taneční performancí byla ještě úplně jiný level. Na majestátním schodišti Rudolfina se postupně začali shromažďovat tanečníci z Baletu Národního divadla, oblečení jen do upnutých černých džínů s páskem, a i když působili v kontrastu s dekorem z 19. století lehce nepatřičně, svou choreografií posunuli celkový zážitek ještě výš. Osobně jsem ke spojení módy a tance dost skeptický, v 99,9% případech mi přijde trapné, nudné a nezáživné, ale včerejší přehlídka Zuzany Kubíčkové na mě měla zcela opačný účinek. Hlavně v jeden moment, když se tanečníci pohybovali ve formaci, která vypadala jako zpomalené oživlé kompozice dramat z obrazů typických pro předminulé století. Jaké byly samotné outfity?
Foto: Alexander Bel
Krajka, vyšívaný tyl, peří, skleněné komponenty - tak málo, přitom tak moc – tato slova vlastně stačí. Všechna sice zavání kýčem, ale v případě Zuzčiných věcí jsou přesná. Vše bylo zpracováno s pečlivostí, jemností, lehkostí a křehkostí. V kolekci se objevily některé artikly, které již známe z její kolekce POP, již předvedla v březnu. Proč si je nepřipomenout, když jsou stejně kvalitně propracované jako aktuální kolekce.
Foto: Alexander Bel
Krajka byla jako obvykle jemnou a delikátní prací, sám jako návrhář obdivuju práci s ní a klaním se. Zuzana si i nadále hraje s průhledností a navrhuje pro ni typické produkty jako negližé nebo spodní prádlo. Okouzlující jas a neutajené tajemství, to se psalo v tiskové zprávě a dokonale to popisuje podstatu kolekce. Barevná paleta byla pro Zuzanu typicky světlá – pastelové a nude odstíny a béžová, ale objevilo se i několik černých modelů, plus večerní šaty v nádherně zelené barvě, složené z 200 tisíc broušených komponentů nalepených na elastické síti. Opět detail na hraně a opět ho Zuzana (a Preciosa jako dodavatel) vyhrála. Když closing outfit, tak tenhle, když večerní, tak tyhle, když pracuji s blyštivými kamínky, tak tímhle způsobem. Klobouky pošité peřím působily lehounce a hýbaly se s takovou nonšalancí, že i Ludvík XIV. by záviděl.
Zuzko, uděláš mi prosím privátní prohlídku kolekce? Jinak budu hodně smutný. Tahle krása nebeská, nebo spíš vesmírná, se totiž jen tak nevidí. Všichni běžte na re-see! Pokud si tohle necháte ujít, tak vás móda vůbec nezajímá.
Galerii všech předvedených looků najdete na stránkách Mercedes-Benz Prague Fashion Week