Přehlídky

Živě z Paříže: Přehlídka Dior Men podzim – zima 2024/2025

Vogue Czechoslovakia a Dior Homme vás zvou do první řady na přehlídku pánské kolekce na sezonu podzim – zima 2024/2025. Pohodlně se usaďte, vezměte si tužku a papír na poznámky pro svůj wish list a užijte si jednu z klíčových show pařížského fashion weeku. Začínáme v 15:00.
Foto: Dior
„Výchozím bodem pro mě byl vztah mezi značkou Dior a baletem," říká v teaseru k přehlídce Kim Jones, kreativní ředitel pánského oddělení Dior. U Jonese, který od své první kolekce pro módní dům nesoucí jméno Christiana Diora pracuje i s velmi romantickými, pro pánské kolekce netradičními prvky, žádné překvapení. Ve skutečnosti s baletem sám vyrůstal. Jeho strýc Colin Jones byl baletním tanečníkem a později se stal fotografem. Jeho práci najdete v archivech časopisů Time a National Geographic.
A když spojení baletu a módy, pak se přímo nabízí jméno fenomenálního tanečníka Rudolfa Nurejeva, ředitele baletu Národní pařížské opery. „Miloval luxus, chápal ty nejjemnější věci v životě, oceňoval kvalitu a řemeslo," zdůrazňuje designér. Díky Jonesovu strýci tu máme přímé spojení s baletem a skvělou nápovědu k tomu, co se dneska bude dít na jednom z nejsledovanějších přehlídkových mol pařížského pánského fashion weeku.