Přehlídky

Chanel představuje cruise kolekci na pláži v Monte Carlu

V kombinézách z potištěného tvídu, kostkovaných plavkách, tričkách se záplatami a kaméliemi vidí Virginie Viard příští podzim a zimu, kdy se vydáte na dovolenou do jiných časových pásem a vezmete si s sebou kus letního Monte Carla. Kolekce Cruise 2022/2023 čerpá inspiraci právě odsud.
Foto: Melodie McDaniel
Chanel Cruise 2022/2023
Cruise a resort kolekce tvoří podstatnou část módního byznysu, zůstává v buticích déle než ty označené klasicky jako jaro-léto a podzim-zima. Bývají rozsáhlejší, variabilnější a často i zábavnější, jejich hlavním úkolem je totiž obstát v každodenním životě i na četných dovolených na druhém konci světa. Tu na přelomu roku 2022 a 2023 zasadila kreativní ředitelka módního domu Chanel do Monte-Carla, místa, kde to milovala Gabrielle Chanel a Karl Lagerfeld si tu koupil vilu, aby odpočíval a čerpal inspiraci na sportovně laděné kreace. 
Monte-Carlo a Chanel představují pevné pouto a vzájemně se více než sto let ovlivňují. Viard zdůraznila v jednotlivých kreacích svobodomyslného ducha riviéry, pracovala s typickými prvky pro Monacké knížectví. Postupně se tu střídají oblečky na tenisové kurty, jachtu i na závodní dráhu. Stejně jako kdysi architekt Charles Garnier spojil operu s kasinem, tak i Viard dnes propojuje zdánlivé protiklady, které v kontextu místa působí naprosto přirozeně a harmonicky. Černobílé svetry střídá slonovinová krajka na dlouhých sukních, plavky tvídové a hedvábné kombinézy inspirované závodníky Formule 1. Nechybí ani plno sportovních doplňků jako míč s číslem pět, tenisové rakety s propletenými písmeny C a kšilty chránící před ostrým sluncem. 
Herečka Lyna Khoudri spolu s modelkami Blesnyou Minher, HyunJi Shin, Mariam de Vinzelle a Vivienne Rohner na fotografiích Melodie McDaniel představují výběr kolekce Chanel Cruise 2022/2023. Film natočila Sofia a Roman Coppolovi na mnoha slavných místech Monte Carla, kde se také konala dnešní přehlídka.