Přehlídky

Kdo je múza?

Kráska s uhrančivýma očima a tělem řecké bohyně. Nebo výrazná osobnost, která víc než na vzhled láká na svůj intelekt? Libanonský designér Mohammed Ashi si ve své nové couture kolekci „The Muse Undone. The Myth Reborn“ odpovídá. 
O půlnoci se objeví dvě zářící oči. Je to ona: obsidiánový panter, hlasatel smrti a znovuzrození. Je čas. Je čas ukončit tuto cestu bolesti a utrpení. Je čas, abyste získali zpět svou sílu. Čas najít si svou múzu. Co je múza pro návrháře? Těmito slovy uvádí libanonský designér Mohammed Ashi svou novou couture kolekci, jejíž tváří se stala Georgina Grenville. 
Ashi se od svých krajanů, ať už to je Saab, Murad, nebo Hobeika, výrazně liší svou estetikou. Více než z tradic Blízkého východu vychází ze starých mistrů haute couture v čele s Cristóbalem Balenciagou a Hubertem de Givenchy. S oděvem pracuje více jako architekt; buduje výrazné siluety z hedvábné organzy, zářivě bílého krepu, černého hedvábného rypsu a tvídu, které tělo proměňují a tvarují do sošných forem. 
Na fotkách od dua Luigi & Iango Georgina Grenville představuje 18 couture kreací, černo-bílou paletu doplňuje inkoustová modř, korálová červeň a vínová.