Přehlídky

První ready-to-wear přehlídka Louis Vuitton v historii

Francouzský módní dům Louis Vuitton byl založen v roce 1854 návrhářem téhož jména. Proslavil se doplňky z kůže a především funkčními taškami a zavazadly, na kterých se objevil monogram LV. Zajímavé ale je, že dlouhou dobu neexistovala žádná ready-to-wear kolekce, která by přiblížila luxusní zboží běžnému zákazníkovi. To se mění roku 1997, kdy je novým kreativním ředitelem jmenován mladý americký designér Marc Jacobs.
První ready-to-wear přehlídky v historii značky se účastnily ty nejvýraznější tváře 90. let. Naomi Campbell, Kirsten Owen, Gisele Bündchen, Guinevere Van Seenus a Amber Valletta se procházely po mole jako královny a určily styl, který budou módní kritici následující sezonu milovat. 
Co měly na sobě? Dlouhé kalhoty s vysokým pasem, bílá tílka, kabáty a šaty z bavlny. Barevné kombinace byly v neutrálních tónech. Pokud toto měla být inovativní kolekce, která by světu ukázala, jak se má oblékat žena 90. let do práce i na večírek, tak si módní dům nemohl zvolit lepšího kreativního ředitele.
Prohlédněte si spolu s Vogue CS hvězdné okamžiky z průlomové show Marca Jacobse pro Louis Vuitton.