Přehlídky

Vše, co potřebujete vědět o přehlídkách haute couture AW21

Od Chitose Abe u Jeana Paula Gaultiera a první přehlídky Balenciaga po 53 letech až po kolekci Pyer Moss, přinášíme seznam událostí, které si nesmíte nechat ujít.
Foto: archiv značky
Chanel Haute Couture jaro - léto 2021
Foto: Archiv Alexandre Vauthier
Alexandre Vauthier, haute couture, jaro 2021
Foto: Getty Images
Dior, Haute Couture 2019
Zatímco většina módního průmyslu zažívala během pandemie těžké chvíle, haute couture vytrvala a překypovala senzačními momenty. Ty nejlepší nás však teprve čekají. Nadcházející program AW21, který se koná od 5. do 8. července, je nabitý nejen obvyklými hvězdami, ale i novými talenty, což ještě více rozšiřuje spektrum nejstaršího a nejprestižnějšího týdne módy. 
Těšit se můžeme na směs online prezentací a fyzických přehlídek. Věhlasné domy jako Dior, Chanel, Jean Paul Gaultier a Balenciaga, která se po 53 letech absence chystá na svůj napjatě očekávaný návrat do programu haute couture, se rozhodly představit živé přehlídky pro omezený počet hostů. Fendi, Maison Margiela a Schiaparelli se mezitím drží digitální show. 
Foto: Courtesy of Peter Stigter
Viktor & Rolf haute couture 2021
Foto: AmauryVoslion/FranckSorbier
Franck Sorbier Haute Couture jaro - léto 2021
Foto: Courtesy of Schiaparelli
Schiaparelli haute couture 2021
Rozhodně si nenecháme ujít virtuální inaugurační prezentaci newyorské značky Pyer Moss, díky níž se kreativní ředitel Kerby Jean-Raymond stane prvním afroamerickým návrhářem, který se představí na haute couture fashion weeku. Digitální prezentace čeká také druhou couture kolekci mladého návrháře Charlese De Vilmorina. Mimo oficiální line-up se v Alaïa Maison představí kreativní ředitel Pieter Mulier; pravá ruka Rafa Simonse u značek Jil Sander, Dior a Calvin Klein (vzpomínáte, jak vřele a skromně působil v dokumentu Dior And I z roku 2014?). A jak bychom mohli zapomenout na Valentina, který kolekci předvede živému publiku několik dní po skončení oficiálního programu v Benátkách.