Móda

Jak by vypadala alchymie optikou návrhářky Natali Ruden

Slovo alchymie. Co si při něm vybavíte? A vedly by vaše myšlenky vůbec k módě? Pokud ne, je nasnadě to napravit: návrhářka Natali Ruden před pár dny představila svoji novou autorskou kolekci Alchymie. Jak moc je zvolený název trefný a čím jednotlivé modely osloví?
Foto: LUCIE ROBINSON for Natali Ruden
Natali Ruden
Metalické odstíny zlaté i stříbrné. Temná, lesklá čerň. Jak již název celé kolekce napovídá, autorka se nechala inspirovat tajemnem alchymie, a zároveň zvláštnostmi doby, v které sama žije. I jednotlivé střihy zareagovaly na aktuální plesovou sezonu. 
Smysl pro detail a důraz na krejčovského zpracování. To jsou charakteristické rysy značky Natali Ruden. Jde ale i o specifické materiály a látky, pro které návrhářka jezdí osobně do Paříže.
Natali Ruden za svou kariéru dosáhla řady úspěchů. Masarykova akademie jí udělila Cenu za tvůrčí činnost, v roce 2013 návrhářka získala ocenění LADY PRO od Evropské společnosti pro kulturu. Výtvory od této autorky se staly součástí sbírek několika českých muzeí. Modely z kolekce Asie vykoupilo Čínské národní muzeum hedvábí. 
Designérka je stálicí na české módní scéně přes dvacet let (butik Natali Ruden najdete na adrese Dlouhá 3, Praha 1), její přehlídky se ale konaly také v Londýně, Torontu, St. Petersburgu, Edinburghu a New Yorku. Kolekci Alchymie představila na Pražském hradě v Rothmayerově sále.