Móda

Potká se takhle Kodaň se San Franciskem…

Spolupráce mezi cool dánskou značkou Ganni a americkou džínovou legendou Levi’s pokračuje. Kolekce z bavlnizovaného konopí snoubí to nejlepší z obou.
Když se dvě značky spojí s cílem vytvořit odpovědnou kolekci, přirozeně to budí skepsi. Půjde jen o marketingový tah? A když hraje design druhé housle, nebude to nuda?
Foto: Courtesy of Levi's
Ganni x Levi's
Ne a ne. Alespoň tedy v případě milostné aférky mezi Ganni a Levi’s. Odpovědná stránka kolekce spočívá v tom, že je ušitá z konopí. Konopí totiž během pěstování vyžaduje mnohem méně vody a pesticidů než běžně pěstovaná bavlna, navíc konkrétně konopí, co posloužilo této kolekci, využívalo vody dešťové. Konopí se pak takzvaně bavlnizuje, což znamená, že se jeho vlákna změkčují a výsledný materiál byste nerozeznali od bavlny, z níž se džínovina obvykle vyrábí.
Ani se nedá tvrdit, že by design působil nudně. Značka Ganni propůjčila kultovním džínovým modelům Levi’s sobě příznačnou něžnou uvolněnost. Hravá kolekce se pyšní osobitými potisky a siluetami, co zrcadlí estetiku sedmdesátých let. Víc než retro ale působí současně, svěže. Jakmile se otevře pražský Levi’s Store (Na Příkopě 6), seženete ji tam.
Kterých pět kousků stojí za pozornost obzvlášť a proč?