Móda

Popelka by se dnes na nějaké střevíčky vykašlala

Už pozítří vyjde další číslo československé Vogue, tentokrát pohádkovější než kdy dřív, a mně bylo u té příležitosti nabídnuto vybrat boty, jaké by Popelka nosila dnes. Však víte – nějaké blyštivé střevíčky jako ze skla, Dolce s Gabbanou určitě takové mají. A taky že jo. Jenže…
Foto: Profimedia.CZ
Popelka by před půlnocí neutíkala z plesu domů a na schodišti by se jí logicky nemohl vyzout střevíček, díky němuž by ji pak poznal princ. (Což je mimochodem dost na pováženou. Footfetish much?) Neutíkala by, protože by se nestyděla za to, kým je. Byla by na to hrdá. Co na tom, že se živí úklidem? Někdo to dělat musí, a pokud ji to naplňuje, ať si o tom myslí, kdo chce co chce. I Olivia Colman se dřív živila jako uklízečka, a copak nedávno někde neříkala, že na tu dobu s láskou vzpomíná?
Podle mě by Popelka na žádný ples ani nešla, zůstala by doma a jedním okem při práci sledovala Home na Apple+. Jasně, nějaké boty by na sobě nejspíš měla. Napadlo vás někdy, že Popelka je jediná pohádková princezna se skutečnou prací a ještě home officem? Hodně progresivní, řekl bych. A jak jste možná během karantény zjistili i vy – to, že pracujete z domova, ještě neznamená, že nezáleží na tom, co máte na sobě.
Takže mám za to, že Popelka by dnes nosila některý z těchto párů. Dost sofistikované pro princeznu, dost pohodlné k nošení doma. Nakonec i ti ptáci by v jejím životě sehráli jinou úlohu než třídění hrachu s čočkou.