Móda

Mějte velké oči

Bylo cool vrátit se na chvíli do devadesátých let a nosit bolestně tenké sluneční brýle, ale po devadesátkách následují léta nultá, a ta si žádají opačný extrém.
Foto: Archiv Gucci
Po roce 2000 jsme po nich toužili, protože je v šedesátých letech nosili naši prarodiče a nám to připadalo nepřekonatelně cool. Teď je nosíme, protože jsou nejenom pořád cool, ale taky praktické. A kdo nehledá „udržitelnost“ ve slovníku cizích slov, pro toho představují tu pravou, časem prověřenou volbu, co nikdy nevyjde tak docela z módy.
Móda v době, kdy se přepisuje pravý význam slova „trend“, pochopitelně nediktuje, co konkrétního si máme vzít na sebe. Pokud nicméně stojíte o naše doporučení, volte obroučky obrovské a hranaté, ve tvaru televizních obrazovek.
Dokonalé útočiště? Brýle, co mají obroučky i nožičky silné jako pálky na kriket, navíc v luxus evokujícím želvovinovém vzoru. Výrazné logo na straně? Nic než jasná zpráva o tom, komu fandíte. („Viděl’s jak včera hrála Balenciaga? Neuvěřitelný skóre!“)
Foto: archiv Chanel
Sluneční brýle, Chanel (prodává Chanel), info o ceně v obchodě
Foto: archiv Balenciaga
Slunečný brýle, Balenciaga (prodává Balenciaga), info o ceně v obchodě
Foto: archiv Loewe
Slunečný brýle, Loewe (prodává Loewe), 270 €
Odlehčená varianta v barvách západu slunce pak vybízí k tomu užít si zlatou hodinu (nebo dvě!) se sklenicí (lahví?) prosseca.
Foto: archiv Dior
Sluneční brýle, Dior (prodává Dior), info o ceně v obchodě
Foto: archiv Mood Operandi
Sluneční brýle, Gucci (prodává Moda Operandi), 230 €
Foto: archiv Mood Operandi
Sluneční brýle, Oliver People (prodává Moda Operandi), 361 €
Tip pro ty, co potřebují pořád něco extra: Oversized model Gucci kombinující to nejlepší z obojího. Místo želvy zebra, loga houpající se z nožiček jako náušnice a sklíčka, s nimiž uvidíte okamžitě svět růžověji.
Foto: archiv Gucci
Sluneční brýle, Gucci (prodává Gucci), info o ceně v obchodě