Móda

Jak dostat z barvy roku 2020 nejvíc

Pantone vyhlásilo barvu příštího roku. Je jí klasická modř. Jasně, mohlo by nám to být úplně fuk, svět by se točit nepřestal, ale nebyla by to škoda?
Uklidňující jako pohled na mořskou hladinu a zároveň povzbuzující jako první káva dne, bez mléka a s extra shotem, prosím. „Vybízí nás, abychom přehlíželi, co je zjevné, a rozšiřovali tím své myšlení,“ popisuje ji Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute. „Vyzývá nás, abychom uvažovali hlouběji, zvětšovali svou perspektivu a otevírali komunikační tok.“
Tolik k Pantone 19-4052, tedy klasická modré, která… je dobrá. Vždycky byla. A teď je ještě lepší. Voilà barva roku 2020.
Foto: Estrop/Getty Images
Balenciaga, jaro/léto 2020
Samozřejmě vyvstává otázka: A co já s tím? Vlastně to trochu svádí k tomu myslet si, že modrá teď bude trend a trendy je přece trendy neposlouchat. Jenže móda s proměnlivostí sobě vlastní odráží svou dobu jako snad nic jiného, a když se na to podíváte z tohohle pohledu, investice do klasické modři bude náhle spíš inspirativní než limitující.
Takže kdybyste měli v následujícím roce investovat do jediného luxusního objektu, přimlouvám se za klasicky modrý. Nejenže pro vás navždy bude symbolizovat rok 2020, ale působí jako výborný protijed na elegantní, přesto uspávající neutrální tóny, co dominují našim šatníkům.
Pět kusů z kolekcí na příští sezonu, které si zaslouží zvláštní pozornost: