Móda

Čas rozšířit si obzory

Kdo říká, že nemůžete cestovat, aniž byste opustili domov? Cestujte za svým lepším já. Třeba vám k tomu pomohou následující outfity. Vybrali jsme je pro vás ve spolupráci s módní platformou Zalando z modelů předních designérů, kteří vždy měli co říct. Doslova. #CuratedByVogue.
Pruhovaný top, Victoria Beckham, prodává Zalando, 6 490 Kč. Sukně, Victoria Beckham, prodává Zalando, 6 740 Kč. Vesta, MM6. Pásek a klobouk, Levi’s. Kozačky, Karl Lagerfeld, prodává Zalando, 6 600 Kč.
„Zkušenost, která nic nezmění, by jen těžko mohla stát za to,“ řekl kdysi Martin Margiela. Nebojte se kombinovat zdánlivě nekombinovatelné. To nejhorší, co se může stát, je, že příště budete chytřejší. A to není vůbec špatné.
Top, Pepe Jeans, prodává Zalando, 1 960 Kč. Džíny, Victoria Beckham, prodává Zalando, 7 060 Kč. Pásek, Weekend Max Mara, prodává Zalando, 3 300 Kč. Kozačky, Polo Ralph Lauren, prodává Zalando, 3 300 Kč.
„Nikdy nepoužívejte slovo ‚laciný‘,“ radil Karl Lagerfeld. „Každý už může vypadat šik v oblečení, které není drahé. Vždyť ho kupují i bohatí. Dobře navržené oblečení dnes najdete na každé úrovni. Můžete být nejvíc šik na světě a mít přitom na sobě triko a džíny – je to na vás.“ Kdyby to bylo na nás, doporučili bychom džíny nosit s džínovým topem. Když totiž přijde na denim, víc je víc. Do odvolání.
Pruhovaný top, Victoria Beckham, prodává Zalando, 6 490 Kč. Sukně, Victoria Beckham, prodává Zalando, 6 740 Kč. Kozačky, Polo Ralph Lauren, prodává Zalando, 3 300 Kč.
Skutečně versatilní a nadčasový look poznáte třeba tak, že k němu můžete nosit jak podpatky, tak tenisky. Že můžete, ale ještě neznamená, že musíte. „V botách bez podpatků se nemůžu soustředit,“ tvrdí Victoria Beckham. V pořádku.
Rolák, Victoria Beckham, prodává Zalando, 10 680 Kč. Bunda, Victoria Beckham, prodává Zalando, 57 280 Kč. Legíny, Karl Lagerfeld, prodává Zalando, 4 540 Kč. Boty, Karl Lagerfeld, prodává Zalando, 5 400 Kč.
„Improvizujte. Buďte kreativnější. Ne protože musíte, ale protože chcete. Evoluce je tajemstvím k dalšímu kroku.“ Slova Karla Lagerfelda. Styl je jako psaní. Když spisovatel cítí, že by o něčem raději psát neměl, zpravidla by přesně o tom psát měl. Strach stranou. Co svým lookem napíšete vy?
Rolák, Victoria Beckham, prodává Zalando, 8 400 Kč. Kalhoty, Victoria Beckham, prodává Zalando, 9 120 Kč. Rukavice, Barbour, prodává Zalando, 1 680 Kč. Boty, Karl Lagerfeld, prodává Zalando, 5 400 Kč.
„No a co, že si nakonec koupíte velikost 6 místo 4?“ prohlásila jednou Victoria Beckham. „Vždycky pak můžete doma cedulku odstřihnout, ale brzy na to číslo stejně zapomenete, protože budete vytížení obdivováním toho, jak fantasticky vypadáte.“ Oblečení musí především sedět, abyste se v něm dobře cítili. Teprve pak v něm můžete dobře vypadat. Čísla? Kdo by se jimi řídil? Co ta vědí o životě?
Foto: Jakub Straka
Creative director: Jan Králíček
Styling: Zoltán Tóth
Modelka: Aneta Měšťanová (Elite Prague)
Make­‑up a vlasy: Lucie Janků
Produkce: Rozálie Peřinová
Asistent fotografa: Ondřej Janů
Asistent stylisty: Tom Lang