Móda

Kardigan: low-cost kousek, který vás nezruinuje a ještě v něm zazáříte

Kardigan vás nepřipraví o úspory na důchod, a přesto pozvedne každý ležérní outfit na novou, ještě elegantnější úroveň. Zapřemýšlejte, zda si některý z těchto deseti deset trendy modelů nezařadit na svůj nákupní seznam.
Foto: Splash News
Kaia Gerber
Někdy stačí jen málo, aby i ten nejobyčejnější casual look dostal promyšlený make-over. Právě kardigan tuhle roli dokonale zvládne. A navíc je i cenově dostupný. Jde o základní prvek šatníku, i když se jeho využití často podceňuje. Milovníci módy na něj nedají dopustit nejspíš i proto, že jeho využití je tak všestranné.
Nejlepší vlastností kardiganu je právě univerzálnost, která spolu s velkou šíří na trhu dostupných barevných variací nabízí pro každého něco. Ať už je váš styl jakýkoli, nosit jej můžete s jednoduchými rovnými kalhotami a teniskami nebo se sukní z pleteniny v dokonale sladěném outfitu. Vynést ho můžete i napůl rozepnutý a ukázat tak kousek spodního prádla, jak velí aktuální trend. Ale vynikne i s jednoduchým crewneck tričkem. A koneckonců vám nic nebrání vzít si ho i k elegantnějším večerním outfitům.
Pojďme se podívat na deset kardiganů v trendy odstínech, které vám nevyždímou konto a skvěle sednou do outfitů konce zimy, ale jistě je využijete i s příchodem sezony jaro/léto 2024.

Kardigan s kulatým výstřihem

Začínáme antracitově šedým kardiganem z Amazon Essentials, který má více než 12 000 pozitivních recenzí a pyšní se perfektním střihem i kvalitou. Je ideální volbou na každodenní nošení: Má kulatý výstřih a zapínání na knoflíky tón v tónu. Na Amazonu ho navíc najdete ve více než dvaceti barvách od béžové po červenou, takže bude sedět k rozmanitým stylům nebo nápadům na outfit. Kdo raději volí světlé odstíny, může sáhnout po béžovém svetříku H&M z jemného úpletu s žebrovanými lemy.
V černé nás zaujal model Zara. Ten má místo klasického zapínání robustní kovové knoflíčky. Kardigan z Manga jsme do výběru zařadili proto, že olivově zelená letošní zimu trenduje, ale ve středu módního dění zůstane i s příchodem jara.

Mezi trendy odstíny najdeme také červenou – to je případ kardiganu Benetton z čisté bavlny s vkusným zapínáním tón v tónu. Výhodou je, že ho najdete dokonce v patnácti různých barevných variantách. Dalším trendujícím odstínem je azurová, jako je na kardiganu Uniqlo, vyrobeného ze 100% extra jemné merino vlny a dostupného v dalších šesti barvách. 

Kardigan s výstřihem do V

Pro napodobení looku na fotce jsme vybrali černý propínací svetřík z C&A. Má široký véčkový výstřih a nosit lze zapnutý jen na jeden knoflík, aby lehce vyčnívalo spodní prádlo – přesně jak velí jarní trendy. Zapínání má tón v tónu a je k dipozici i ve světle modré a v barvě slonové kosti, tedy v neutrálních odstínech, které budou hrát prim během nadcházejícího střídání sezon. V šedé je tu model Pepe Jeans z vlněné směsi s heboučkým povrchem, žebrovaným lemováním a želvovinovými knoflíky.

Kardigan od The Drop jsme vybrali i v tomto případě proto, že olivově zelená bude jednou z barev pro nadcházející jaro a léto: tkanina má měkký, plyšový povrch a knoflíky s perleťovým efektem, které působí elegantně při každé příležitosti. V bílé jsme hlasovali pro kardigan Stradivarius z žebrované bavlny s maxi knoflíky tón v tónu, který je vhodnější pro první jarní dny.
Článek vyšel původně na www.vogue.it.