Móda

Vše, co víme o novém módním projektu Angeliny Jolie

Hollywoodská herečka, která svoji slávu již dvě dekády využívá převážně k tomu, aby upozornila na problémy jako globální uprchlická krize či sexuální útoky ve válečných zónách, nedávno založila módní společnost. Ani zdaleka však nehodlá jít ve stopách Rihanny, Kim Kardashian, Sarah Jessiky Parker a dalších kolegyň ze šoubyznysu. Čím se tedy bude nová značka Angeliny Jolie odlišovat?
Foto: Getty Images
Maddox Jolie-Pitt, Vivienne Jolie-Pitt, herečka Angelina Jolie a Knox Jolie-Pitt, Shiloh Jolie-Pitt a Zahara Jolie-Pitt
Oscarová herečka minulý týden představila Atelier Jolie, značku, která má používat výhradně nevyužitý nebo zbylý, avšak kvalitní materiál. „Budete moci opravit nebo upcyklovat kousky ze svého šatníku, které si přejete oživit, vyladit jejich střih. Vdechnout nový život tomu, co by bylo jinak vyhozeno, a vytvořit tak kvalitní oblečení s osobním významem, které po vás zdědí ještě další generace,“ uvádí na oficiálních stránkách herečka a aktivistka o svém novém podnikání, které by se mělo spustit letos na podzim.
„Dáváme dohromady různorodý tým, včetně učňovských programů pro uprchlíky, a další talentované, ale nedoceněné skupiny — to vše s důstojnými pozicemi, na kterých mohou uplatnit své dovednosti,” popisuje zakladatelka společnosti a dodává, že právě prostřednictvím spolupráce s řemeslníky z celého světa by ráda pomohla sdílet bohatství jejich kulturního dědictví a také podpořila rozvoj jejich podniků.
„Tito tvůrci zřídka dostávají uznání a respekt, jaký si zaslouží,“ píše Jolie v prohlášení zveřejněném na nové webových stránkách Atelier Jolie (ty se prozatím skládají pouze z jejího vzkazu a odkazu na nově spuštěný instagramový účet atelierjolieofficial, který během pár dní nasbíral přes 130 tisíc sledujících). „Je to všechno nové, a já jsem spíše umělkyně než obchodnice,“ píše Angelina, která své prohlášení končí slovy: „Mějte se mnou strpení. Doufám, že se nám to společnými silami podaří zrodit.“