Móda

Party šaty, které přečkají víc než jednu sezonu

Vánoční večírky a oslavy Nového roku si žádají slavnostní oblečení. Víte, co je atraktivnější než šaty nádherné jak umělecká díla? Ty, které vám vydrží několik sezon a ke kterým se za rok znovu rádi vrátíte. Jak takový kousek vypadá?
Malé černé jsou asi tím nejzákladnějším kouskem šatníku a se správnými doplňky v nich na vánočním večírku určitě zazáříte. Nepředstavují ale vaši jedinou možnost! Trvalé elegance dosáhnete pomocí nadčasového střihu. Například šaty s áčkovou siluetou z módy nevyjdou a to samé platí i pro splývavé jednoduché slip šaty, které jsou od 90. let stálicí jak na červených kobercích, tak na slavnostních událostech. Jejich královnou je Jennifer Aniston. Zkusit můžete ale i pletené šaty, třeba kašmírové s rolákem. Jen v máločem se budete cítit tak pohodlně, a přitom vypadat smyslně.
Černá, červená, ale i metalická stříbrná bude vaší sázkou na jistotu. Právě stříbrná barva je čím dál tím víc populární, což dokázala i Beyoncé, která si na premiéru svého koncertního filmu Renaissance: A Film By Beyoncé oblékla stříbrné šaty od italského módního domu Versace. Fanynkou stříbrných rób je ale i Jennifer Lopez, i když její outfity jako umělecká díla často opravdu působí. 
A co zkusit malé bílé? Little white dress je jednoduchý, bílá barva je synonymem slavnostního oblékání. Minimalistický kousek můžete nosit a kombinovat donekonečna. Jednobarevné šaty mají tendenci přečkat v šatníku déle, ale co se potisku týče, nemusíte se bát například puntíků – kultovního vintage vzoru, který ovládne rok 2024 a z módy jen tak nevyjde. S klasickou černo-bílou variantou se nespletete. Viděli jste už puntíkaté mini šaty, které nedávno vynesla Lila Moss?
Velmi rafinovaně a sofistikovaně na party působí i dobře střižený oblek či overal. U obleku díky drobné změně stylingu na příští oslavě docílíte naprosto rozdílného looku, a to například pomocí krajkového topu či výraznějších doplňků. Sezonu po sezoně budete nadčasově působit i v šatech, které se ve světle třpytí a září. Musíte ale zvolit již zmíněné nadčasové střihy. V takovém případě se nestraňte ani flitrovaných, kamínkových nebo peříčky zdobených kousků. Trvalou přitažlivost si udrží i jemné krajky, které působí elegantně i svůdně. Investici do outfitu, který si oblečete víc než jednou, jistě oceníte vy i vaše okolí.