Móda

Street style inspirace pro chladné dny podle Vogue

Studená zima je testem šatníku. Prioritou je zůstat v teple a suchu, ale jak být přitom šik? Od punčoch s monogramem až po supersize siluety, tady je nejlepší street style inspirace do chladného počasí, když rtuť na teploměru nezadržitelně klesá.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#1 Noste punčocháče, ale stylově

Haute couture punčochové zboží existuje, jak dokazuje nizozemská modelka Marjan Jonkman. Ano, kdo by nechtěl sladit termoprádlo s luxusní kabelkou, ale když teplota klesá pod nulu a výplatní den je ještě daleko, přijdou vhod aspoň zajímavé značkové punčocháče.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#2 Přehodnoťte tvíd

Tvídový oblek už není usedlý (představte si spíše herečku Charlotte Rampling než film Withnail a já). Oživený asymetrickými střihy vládl ulicím Paříže během týdne couture. Noste na míru šité kousky se sneakers a huňatým krémovým rolákem. 
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#3 Ve velkém stylu

I příští rok bude patřit elegantním oversized siluetám. Ať už se doma balíte do deky, v kanceláři do prošívané bundy sahající až na zem a po cestě do práce se choulíte do kožichu, vaší nejsilnější módní zbraní je právě teď “myslet ve velkém”.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#4 Odložte kabát

Když už se zima zdá nekonečná, je snadné začít objemné velké kabáty nenávidět (dokonce i ten karamelový kožich, který měl být jediný, který kdy budete potřebovat). Někdy se okoukají i ty nejdokonalejší kousky. Řešením je kabát úplně odložit a vrstvit vlněné svetry stažené koženým páskem.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#5 Zesvětlete denim

Během dlouhé zimy se snadno chytíte do pasti tmavého denimu. Dokud se nevrátí mírnější počasí, může světlý denimový šatník spoluzakladatelky magazínu System Elizabeth von Guttman inspirovat k tomu, abychom všichni aspoň na chvíli  indigové odstíny opustili.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#6 Večerní kousky na denním světle

Nejnovějším důvodem, proč milovat styl Susie Lau, je její talent přizpůsobit disco kousky dennímu světlu. Dlouhé náušnice a lamé šaty, které zůstaly na dně skříně během suchého ledna, si nyní zaslouží podívat se ven i během dne.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#7 Optimistické barvy

Za studena lisované zeleninové džusy nejsou tak zábavné jako vitamin C ve skříni. Imunitu proti zimní únavě dodají jasné kombinace barev červené řepy, pomerančů a zázvoru.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#8 Zemité tóny

Plyšové kabáty jsou v zimě jasná výhra. Vylepšete je sladěnými čokoládově hnědými doplňky. Jaro bude posedlé zemitými tóny. 
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#9 Mějte nejen pod čepicí

Ať už nosíte elegantní hedvábný šátek, nebo dáváte přednost klobouku, vyzkoušejte je v zimě místo čepice, jako to udělaly modelky Adesuwa Aighewi a Adut Akech.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#10 Tlumené květinové potisky

Na tuhé zimě je něco, co dělá klasický styl ještě přitažlivější. Inspirujte se všemi věrnými fanoušky květinových vzorů, obléká je i Natalia Vodianova.
Foto: Jonathan Daniel Pryce

#11 Seprané vrstvení

I když batikované tričko nebo bavlněné šaty vám na jaře a v létě nesmí chybět, zatím je příliš chladno se na ně byť jen podívat. Řešením může být sepraný denim. Oblíbené osmdesátkové džíny jsou zpět a v mrazech vypadají obzvlášť dobře s lodičkami do špičky s nízkým podpatkem nebo objemnými outdoorovými botami.