Móda

Košile jako sukně – avantgardní styling z raných přehlídek Margiely teď budete chtít nosit taky

Košile kolem pasu oblečená jako sukně se na přehlídkách belgického návrháře začala objevovat už od první poloviny devadesátých let. Cestu do šatníku celebrit i mas si však našla až nyní. 
Foto: Getty Images
V sortimentu difúzní řady MM6 má parafráze na tento kultovní styling místo i dnes. Sukni ušitou z košilového bavlněného plátna a napodobující střih takzvané button down košile s rukávy prodávají například v multibrandovém on-line butiku Ssence. Pokud vám ale v šatníku dlouho straší volná košile, o které víte, že už toho s vámi tolik nezažije, není nic jednoduššího než ji zkusit uvázat kolem pasu.
A to podle vzoru influencerů a návštěvníků většinou pařížského týdne módy. Variace se osvědčila jako ukázkový trenažér pro všechny muže, co se potřebují osmělit a vyzkoušet si, jaký by byl život v sukni. (Parádní!) Ale oblíbily si ji i ženy jako konceptuální žert i výmluvnou náhradu skutečné sukně, jejíž pořízení by v šatníku, kde by na ni jinak během roku sedal prach, nedávalo smysl.

Trik rapperů v těsné blízkosti Pharrella Williamse a návrháře Niga je také často vidět právě na přehlídkách Louis Vuitton nebo Kenzo. Street style nechť je vám inspirací, jen pozor: Nejedná se o styling do tuhých zim. Takže si ho užijte během podzimu, kdy můžete.