Móda

Hockney na triku v kolekci GANT a Liberty 

V 19. století, v době, kdy Angličané začali ze svých kolonií dovážet bavlnu, v Evropě rostla popularita exotické módy. Na tehdejší dobu neobvyklé florální motivy byly derivátem kultury nových světů a hlavním artiklem společnosti Liberty. S kultem této ikony se teď spojuje další ikona – značka GANT a v exkluzivním partnerství přinášejí obě značky esenci objevování, delikátních materiálů a moderního umění. 
„Spolupráce s Liberty je pro nás klíčová, protože s dědictvím v Liberty zacházejí stejným způsobem jako my. Jejich látky jsou známé květinovými potisky, nicméně společně jsme hledali jiné, méně rozpoznatelné vzory, abychom přinesli něco neobvyklého. Výsledkem je eklektický mix barev, vzorů i siluet, které navozují svobodomyslnost 60. a 70. let,“ říká kreativní ředitel GANTu Christopher Bastin. 
Foto: Courtesy of Gant x House of Liberty
V limitované kolekci se překrývá swing Londýna s jachtařským šatníkem východního pobřeží USA. Zahrnuje sběratelské kusy, jednotlivé pánské košile i hedvábné róby jako hotový kus dámského šatníku. Pohodlí hedvábí (výběr zahrnuje i kusy z legendární tkaniny Tana LawnTM, která umí v létě tělo ochladit) a grafické umění v jednom. 
Barevná změť v nás vyvolává reminiscence díla Davida Hockenyho, takže sběratelství zde dostává pomyslnou druhou mocninu. Kolekce The Heat Stroke je tak jakousi letní galerií uměleckých děl přenesených na vznešené materiály. S ambicí rozšířit sekci dámského oblečení navíc nová verze GANT šatníku oslavuje ženskost a tradiční střih šatů. Kolekce jich je plná, od těch nápadných maxi po ležérnější midi.
Foto: Courtesy of Gant x House of Liberty
Foto: Courtesy of Gant x House of Liberty
Foto: Courtesy of Gant x House of Liberty
Pro spolupráci na kampani oslovil GANT americkou umělkyni Kilo Kish, která působí v oblasti hudby, filmu, umění i psaného slova. Kilo reprezentuje étos značky – nikdy se nepřestávat učit a zároveň odmítat konformitu „Vnímám se jako projekt, na kterém pracuji a který ráda do hloubky prozkoumávám. Naše generace není tak strnulá. Zkoumáme, kam a jak to chceme. Nemusíte vědět, co děláte. Je zábavné prostě se do toho ponořit a hrát si,“ říká Kilo Kish, čímž dokazuje, že se dokáže podvolit vizi, která jí dává smysl, jako to ostatně bylo i v případě této spolupráce. Nečekané duo, nadměrně zdařilý výsledek.  
Foto: Courtesy of Gant x House of Liberty
Zákazníci v České republice si budou moci limitované kousky zakoupit od 19. května, a to jen ve dvou pražských prodejnách – Westfield Chodov a v nákupní galerii Myslbek. Na e-shopu GANT.cz (GANT.sk a GANT.hu).