Móda

Bez kalhot? Bez problémů! S novým trendem na spodní díl outfitu snadno zapomenete

Kdybyste si fotky z přehlídek kolekcí pro podzim a zimu 2023/2024 prohlíželi bez kontextu, mohli byste si pomyslet, že tu něco nehraje. Ve skutečnosti ale všechno dává dokonalý smysl.   
Začaly s tím celebrity. Prostě přestaly nosit kalhoty. Nebo ještě jinak. Pamatujete na dobu, kdy jsme všichni tloustli doma zavření u televizí? Tak tam opravdu začíná soumrak kalhot. Nejdříve tepláky a pak sukně kratší než krátké, které v ohledech oblékání představují minimální snahu. Prostě si jen vezmete něco, čím zakryjete kalhotky, ale je to úplně stejné, jako když v kalhotkách ven vyjdete. 
A tohle si pak uvědomily mnohé hvězdy. A tak se ani neobtěžovaly se zakrýváním. V první řadě instruktáže o tom, jak přestat řešit spodek, zřejmě seděla Kendall Jenner i její sestra Kylie. Jejich fotky vás určitě neminuly, že? (A tak by se dalo pokračovat dál a dál, ikonická byla i Julia Fox tankující benzin jen v Diesel briefs.)
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Tohle takřka nahaté hnutí dodalo odhodlání do studií hybatelů soudobé módní estetiky. A tak se nejprve na jaře pro takzvané bare legs rozhodli lídři jako Bottega Veneta nebo Coperni. Na podzim se pro rozšíření tohoto odvážného trendu rozhodli ti skutečně přesvědčení. Třeba u Miu Miu poslali mezi diváky modelky bez kalhot, včetně Emmy Corrin, která celou show jen v kalhotkách dokonce uzavírala. Spodní prádlo a péřovka? To jsou nové koktejlky.
Bez spodků prezentoval Dion Lee své masivní aviator bundy v holubí šedi a skvělou kolekci jen ve spodním prádle měla i značka Puppets and Puppets. Pokud se obliba ve vynechávání kalhot chytí, má šanci změnit to, jak vnímáme dosavadní oděvní zvyklosti. Přidáte se k revoluci?