Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Móda

Lněné komplety pro každou letní příležitost

Emma Kotian10. 7. 2024
Jak vydržet nesnesitelné vedro a ještě vynést kousek, který by měl být základem každého nadčasového šatníku? Jednou z látek zvlášť vhodných do horkých dní je len. A protože lněné soupravy v sobě snoubí styl, pohodlí a praktičnost, sestavili jsme pro vás výběr těch, ve kterých zaručeně vyniknete.
Julia Comil
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Julia Comil
Ať už se chystáte na svatbu, nebo na pláž, lněné oblečení bude nejepší volbou. Za všech okolností totiž vyzařuje nadčasovou eleganci, působí sofistikovaně, a přitom uvolněně. Volně tkaná lněná vlákna zároveň umožňují cirkulaci vzduchu, takže tělo příjemně ochlazují. 

Snadná údržba a výběr z barev? Ano!

Navzdory svému luxusnímu vzhledu se len poměrně snadno udržuje. Namítáte, že se mačká? Klid, záhyby jenom doplní přirozené kouzlo tkaniny. 
Lněné sety jsou k mání v široké škále stylů, které můžete vzájemně kombinovat a vytvářet tak různé modely. Je jen na vás, jestli se rozhodnete pro nadčasovou bílou, elegantní naturální variantu, anebo vsadíte na trendy pastelovou barvu.
Lněná košile s dlouhým rukávem, OYSHO, prodává Oysho, 1 799 Kč
1 / 23
Lněná košile s dlouhým rukávem, OYSHO, prodává Oysho, 1 799 Kč     
Foto: Oysho

A na závěr: zvolíte udržitelné oblečení

Chcete ještě další důvody, proč je skvělé nosit lněné kousky? Tady jsou! K pěstování lnu je zapotřebí minimum vody a pesticidů. Kromě toho je toto přírodní vlákno plně biologicky odbouratelné a přispívá k udržitelnějšímu průmyslu. Suma sumárum: Len je jednou z nejekologičtějších tkanin na světě!