Doplňky

Odkaz legendárního umělce Keitha Haringa v kolekci Pandora

Nejnovější kolekce Pandory svým stylem oživuje odkaz na dílo Keitha Haringa, ikonického newyorského umělce 80. let. Seznámit se a pořídit si domů kousek dějin umění můžete právě teď.
Foto: KH x PANDORA
Kolekce, která vstupuje na trh ve čtvrtek 29. září 2022, byla inspirována zásadami newyorského umělce a aktivisty Keitha Haringa, jeho vřelým vztahem k světu i přístupu k tvorbě jako takové. „Umění by mělo osvobozovat duši, vyvolávat představivost a povznášet,” tvrdil Haring. A právě jeho popartová vize, kterou se proslavil v 80. letech, dýchá celou kolekcí. 
Kolekce zdobená záblesky jasných tónů a založená na směsích různých kovů napodobuje odvážné linie a barvy, které kdysi zdobily ulice New Yorku. Obsahuje celkem dvanáct kousků — osm přívěsků a náramek s přívěsky, dva prsteny, náhrdelník a náušnice, všechny inspirované vizionářovými symbolickými díly včetně motivů štěkajícího psa, andělského dítěte a charakteristických odvážných rovných linií. Kolekce oslavuje kreativitu, pocit sounáležitosti s rušnou městskou subkulturou a svobodu kreativní tvorby. 
Foto: KH x PANDORA
Foto: KH x PANDORA
Kampaň Keith Haring x Pandora zrcadlí energii doby, která formovala umělcovo dílo — od začínajících rapperů, breakdancerů, skateboardistů, návštěvníků klubů až po basketbalisty a bubeníky. Hlavním cílem kampaně je zdůraznit vliv Keitha Haringa na kulturu a oslavit jeho vizionářskou myšlenku, že umění je pro všechny. Tato filozofie zároveň ladí s příslibem společnosti Pandora vytvářet cenově dostupné šperky. 
Filippo Ficarelli a Francesco Terzo, kreativní ředitelé společnosti Pandora, k tomu říkají: „Při tvorbě kolekce jsme se svým způsobem vrátili v čase. Napojili se na filozofii umělce, který využíval své umění a vize ke spojování lidí prostřednictvím vlastního vizuálního jazyka, který byl natolik nadčasový, že k nám promlouvá dnes. Představujeme si, že rozmlouváme s Keithem Haringem a společně využíváme šperky jako malířské plátno nebo jako zeď nářků ke společné řeči v jazyce, jemuž rozumí každý.“ 
Tato unikátní kolekce bude k dispozici pro celý svět online a také v prodejnách Pandora po omezenou dobu od 29. září do 29. listopadu 2022.