Doplňky

Exkluzivní spojení

Alexander Wang a Bulgari představují Serpenti Through the Eyes of Alexander Wang, limitovanou edici kabelek, která se začíná prodávat právě teď v rámci newyorského týdne módy. Tváří kolekce je modelka Hailey Bieber.
Foto: Eli Russell Linnetz
Spolupráce Alexandera Wanga a Bulgari se soustřeďuje na reinterpretaci ikonické kabelky Serpenti Forever Bag a koncept obalu jako luxusního objektu, což je něco, co se tradičně přehlíží a v tomto případě se stává centrem pozornosti. 
Kolekce, inspirovaná tradicí značky Bulgari a charakterizovaná kombinováním „vysoké“ a „nízké“ módy, které je pro Wanga jako návrháře typické, využívá tradičních prvků známých ze světa obalů – například krabičku na hodinky, pytlík proti prachu na kabelku a nákupní tašku – a kombinuje je s hlavou hada Bulgari Serpenti, jehož historie v podobě šperku sahá do padesátých let minulého století. Výsledkem je svěží a hravá kabelka, která má potenciál stát se novou klasikou. 
Foto: Eli Russell Linnetz
„Když mě značka Bulgari oslovila, zda s nimi nechci spolupracovat, chtěl jsem vytvořit něco, co se soustředí na – při nákupu luxusních produktů – často přehlížené, obyčejné věci, a transformovat je na něco, co budou chtít zákazníci bez rozdílu věku a z celého světa,“ prozrazuje Alexander Wang.

Eklektický mix

Capsule kolekce se nese v duchu neustálé transformace motivu Serpenti a objevuje se v ní eklektický mix inovativních tvarů i tradičních siluet. Kolekce obsahuje šest kabelek v široké škále materiálů a velikostí – od měkké teletiny v odstínech bílé, černé a mátově zelené po přírodní hadí kůži i lesklou ještěrčí kůži.
Foto: Eli Russell Linnetz
Foto: Eli Russell Linnetz
Foto: Eli Russell Linnetz
Prvním modelem je ledvinka Belt Bag se dvěma sponami ve tvaru hadí hlavy, dvěma odepínatelnými popruhy a odepínatelným uchem. Lze ji nosit kolem pasu, jako cross-body nebo přes rameno, takže nabízí nepřeberně možností a stylovou variabilitu. Duette odhaluje svoji avantgardní osobnost i praktického ducha, který se projevuje zejména užitečnou vnitřní kapsou. Kabelka Triplette má hned tři spony ve tvaru hadí hlavy, jimž Wang vtiskl svoji stylovou vizi. A to, že jsou tři, násobí přitažlivé kouzlo tohoto legendárního talismanu.
Každodenní a praktický, ale o nic méně luxusní, je shopper Shopping Tote ve třech velikostech. Jeho velkou výhodou je funkční design umocněný luxusními hadími detaily. Nová Minaudière hravě odkazuje na klenotnickou DNA, která koluje v žilách Bulgari: její geometrický tvar připomíná šperkovnici a speciální poutko Serpenti je vyrobeno stejnou technologií jako legendární náramek Bulgari Tubogas. Posledním modelem je Two-in-One Satchel, kabelka vyrobená z měkké kůže se stahováním na šňůrku, které připomíná pytlík na kabelku. Nechybí tradičním motivem inspirovaná spona ve tvaru hadí hlavy.
Foto: Eli Russell Linnetz
„Možnost spolupracovat s takovou výraznou osobností jako Alexander Wang – a právě na takovém projektu – byla pro Bulgari velká a vzrušující výzva. Serpenti je ikona, která žije stále dál a dál v nekonečném cyklu interpretací, a Wangova osobitá vize vtiskla této luxusní ikoně svěží městský charakter,“ uzavírá Mireia Lopez Montoya, Bulgari Accessory Unit Managing Director.