Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Ani červené, ani bílé. Nejnovějším favoritem mezi doplňky jsou šedé punčocháče

Nuria Luis13. 3. 2024
Po nadšení z červených, kaštanově hnědých a bílých punčocháčů se na scéně objevila další barva podporující trend pestrobarevných nohou. 
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
Foto: MIU MIU
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MIU MIU
Šedé punčocháče jsou skvělou alternativou, kterou můžeme vidět v rámci fashion weeků v ulicích, ale také na přehlídkových molech. Miu Miu a Fendi jsou dvě z mnoha značek, které tuto variantu zařadily do svých kolekcí na sezonu podzim - zima 2024/2025. Zatímco Kim Jones u Fendi zvolil kombinaci šedých punčocháčů k minišatům s rolákem, Miuccia Prada přišla s kombinací bílé saténové košile a kratičké kožené bundy. Vedle neprůhlednosti šedých punčocháčů jsou klíčem u obou značek vysoké boty.
Kolekce podzim - zima 2024/2025, FENDI
1 / 5
Kolekce podzim - zima 2024/2025, FENDI
Foto: Fendi
Jednou z módní influencerek, které šedé punčocháče už vyzkoušely, je modelka Elsa Hosk. Ta jimi doplnila business kostým s oversized sakem s výraznými rameny. I podle dalších hostů na přehlídkách se právě šedé punčocháče ukazují jako ideální způsob, jak dát kostýmu novou energii. Platí to jak u neformálního stylingu s tričkem, tak u formálního vzhledu s košilí a svetrem. Dalším z tipů jsou stříbrné mokasíny nebo lodičky, které dodají outfitu šmrnc. 
Elly McGaw
Foto: Claudio Lavenia/Getty Images
Elly McGaw
V poslední době, kdy globálně čelíme ekonomické krizi, se drobné doplňky jako barevné punčocháče stávají důležitějšími a důležitějšími díky své cenové dostupnosti a výraznému efektu, jaký mají na celkový vzhled. Navíc sezona jaro - léto 2024 přeje neutrálním tónům béžové a bílé, stejně jako pastelovým odstínům modré a lila. V obou případech oceníte sílu šedých punčocháčů. Ty ostatně výborně fungují také s červenou nebo zlatou.
Kde koupíte šedé punčocháče? Projděte si galerii, kde najdete tipy na klíčový doplněk celého roku. 
Šedé punčocháče Total Comfort, CALZEDONIA, 199 Kč
1 / 6
Šedé punčocháče Total Comfort, CALZEDONIA, 199 Kč
Foto: Calzedonia
Článek vyšel v originále na vogue.es.