Doplňky

Nejikoničtější Fendi kabelky

Písmeno F, Karl Lagerfeld, Řím, kabelky. Právě ty módní dům Fendi povyšuje na módní ikony, po kterých touží úplně všichni. Vogue průvodce nejslavnějšími kabelkami made in Roma
Foto: Getty Images

Fendi Baguette

Nejikoničtější kabelka Fendi vznikla v roce 1997, ale o největší prodejní boom se zasloužil seriál Sex ve městě, kde ji v několika verzích nosila Sarah Jessica Parker. Původně bylo její poutko kratší, dnes se dá Baguette nosit klasicky přes rameno, tak i jako crossbody. Co se týče designu, opět se derou do popředí metalické flitry, denim, ale i mix materiálů v kombinaci se sponou ve tvaru loga firmy. A světe div se, Baguette je mezi top kabelkami roku 2019. Ceny se pohybují od 55 do 125 tisíc korun, záleží na velikosti a materiálu. Jako bonus tento módní dům vzdal poctu ikonické kabelce v podobě knihy i výstavy. #Mustsee pro každého Baguette nadšence.
Foto: Getty Images

Fendi By The Way

Jedna z nejoblíbenějších kabelek loňského roku. Čisté linie, jednoduché zapínání, odepínací popruh. Tato na pohled malá, ale vlastně prostorná (rtěnka, mobil, peněženka, co víc potřebujete?) kabelka si získala srdce žen právě díky nekomplikovanému tvaru i dvěma velikostem, z nichž právě ta menší patří k nejprodávanějším. Její hlavní rys: je praktická. Klasickou Fendi By The Way koupíte od 36 tisíc, mini verzi pak od 26 tisíc korun. 
Foto: Getty Images

Fendi Peekaboo

Když v roce 2009 uvedli ve Fendi do prodeje kabelku s roztomile dětským názvem (kdo nezná tuto hru pro mimina, je to v pořádku, ale pro doplnění znalostí doporučujeme Google), nikdo netušil, co všechno způsobí. Z Peekaboo se stal hit. Dnes se prodává v mnoha velikostech i pánské verzi. Na své si zde přišli (co se týče první, klasické verze) příznivci prostorných tašek, kam ukryjete vše od tabletu po nákup. To, co však dělá z tašky legendu, je zejména zapínání zepředu, které vždy poodhalí její charakter. Může tam být ukryta žakárová podšívka, očička z další edice Fendi edice Monster nebo třeba ruční výšivka. Cena se pohybuje od 70 tisíc až přes 200 tisíc korun. Opět záleží na provedení, materiálu i velikosti.

Fendi Kan I

Máte odpolední cocktail party nebo se o víkendu chystáte na svatbu? Kabelka do ruky Kan I vám může hrdě posloužit při obou příležitostech. Stejně tak se vám bude hodit na rande, nedělní brunch, prostě kamkoliv. Kan I původně měla rovné okraje, nyní je má tato malá esence elegance i zvlněné. Odepínací popruhy pro pohodlné nošení si můžete vybrat od řetízku po kůži. Navíc má Kan I dvě přihrádky a kapsičku na zrcátko či vizitky. Zkrátka kabelka pro něžně vypadající ženu, která si ovšem i přes svůj nevinný vzhled jde za svým. Cenově se tyto něžné šperky pohybují od 35 do 60 tisíc korun.
Foto: Getty Images

Fendi Runaway

Priyanka Chopra, Bella Hadid i Chrissy Teigen. Všechny spojuje jedna věc a nejsou to jen dlouhé nohy až do nebe. Ano, kabelka Runaway. Vznikla původně s velkými uchy pro pohodlné držení a také s odepínacím popruhem. Zásadní je i kapsa na zip zepředu. Teď se taška dočkala letní verze jak v plastovém, tak pleteném provedení. Nejen na pláž. Aktuální potisk má logo Fendi, v minulosti byly oblíbené zejména dvojbarevné, kontrastní kombinace. Kolekce Runaway vyjde na 41 tisíc až 72 tisíc korun.
Foto: Getty Images

Fendi Mon Tresor

Návrh názvu vzešel z názoru, že by kabelka měla být pro ženu pokladem. Bucket bag loňské léto ovládl pozornost všech a letošní jaro už jen zlehka oprašuje výbornou reputaci novými verzemi. Mon Tresor se zavírá na stáhnutí dvou kožených tkaniček a nosí jak přes rameno, tak v ruce. Kabelka je sice drobná, ale zase neomezuje v pohybu, jak zmiňuje módní dům. S čím ji nosit, to už necháme na vás. Ostatně na Instagramu najdete inspiraci s Mon Tresor nekonečnou. Ceny se pohybují od 27 do 50 tisíc korun. 
Foto: Getty Images

Fendi 2jours

Ikonická taška z kolekce podzim – zima 2012 se mnoho let držela v zájmu celebrit. Nejedna z hvězd po ní toužila a každý limitovaný kus se vyprodal během pár minut. Dodnes patří 2jours mezi nejnapodobovanější kabelky, a to především díky nezaměnitelnému hranatému tvaru. Elegantní taška, která se dala nosit v ruce a přes rameno, se po velkém úspěchu mohla těšit i ze své mladší sestry 3jours. Dočkáme se dalšího pokračování této ikony? My o to jednoznačně stojíme.
Foto: Getty Images