Doplňky

Vogue průvodce zimními botami: Nejstylovější obuv, v níž můžete vykročit do nové sezóny

Nastávající sezóna nabízí širokou škálu modelů, takže si ve světě bot zaručeně vyberete, ať už dáváte přednost vysokým podpatkům, nebo pohodlným koženým botám, ať už vás lákají robustní gumové, nebo prudce elegantní. Zajímá vás, kde letos najdete tu nejlepší obuv? Samozřejmě v průvodci Vogue na podzim – zimu 2023.
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Vysoké kozačky s růžovým peřím
Kozačky nad kolena se vracejí do módy, a zatímco v předchozích letech měly výhradně plochou podrážku, ty na podpatku se díky návrhářkám jako Paris Texas a Amina Muaddi vracejí nenápadně zpět. Westernová bota také zažívá svou chvilku na výsluní a je překvapivě univerzální – nosí se letos ke všemu od zimních kabátů až po šaty do chladného počasí. A co se týče kotníčkových bot? Vyhledávejte robustní podrážky. Bojujte proti chladu dřív, než bude pozdě.

Kozačky s robustní podrážkou

Letošní zimu opět ovládnou vysoké boty s tlustou, výraznou podrážkou. Zkuste si je vzít k pleteným šatům nebo širokým džínům a vytvořte tak dokonalou zimní kombinaci. Nebo se inspirujte u modelek a kombinujte je s bokovou sukní. Jednoduché, ale překvapivě účinné.
Vysoké boty chelsea, H&M, prodává H&M, 2 999 Kč

Motorkářské boty

Motorkářské boty se díky Miu Miu (komu jinému?) vrátily na scénu. Ať už je budete nosit k oblíbeným džínům, nebo je využijete pro přechod letních minišatů do chladnějších měsíců, určitě se stanou pohodlnou a stylovou součástí vašeho šatníku.
Eura boty, VAGABOND, prodává Vagabond, 2 999 Kč

Kozačky ke kolenům

O titul nejoblíbenější zimní boty se ucházejí i kozačky ke kolenům. Jistě, někteří si mohou vybrat boty do půli stehen, ale pro ty, kteří rádi hrají na jistotu, se stanou tyto boty těsně pod kolena základem šatníku pro nadcházející chladné měsíce. 
Caelynn II kozačky, RALPH LAUREN, prodává Ralph Lauren, 269 £

Kotníčkové boty

Ještě bezpečnější možnost? Klasická kotníčková obuv. Není třeba o ní polemizovat. Stručně řečeno: s klasikou si nezahrávejte.
Punk boty, ALEXANDER MCQUEEN, prodává Alexander McQeen, 790 £

Kovbojské boty

Celebrity milují kovbojské boty a my si nemůžeme pomoci, ale musíme uznat, že mají pravdu. Ať už se rozhodnete pro úplný westernový styl včetně džínů a kostkovaných košil, nebo se posunete o stupeň výš a zkombinujete je s klasickým dvoudílným oblekem, kovbojské boty vás nezklamou.
Cowboy kozačky, MANGO, prodává Mango, 139,99 £

Sněhule

Jakmile jednou okusíte příjemné teplo sněhulí, už se nebudete ohlížet zpět. Připravte se na zimu a lyžařskou sezónu.
Tretorn Aspa Hybrid sněhule, ARKET, prodává Arket, 150 €
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.