Doplňky

Cate Blanchett novou ambasadorkou Louis Vuitton

Oscarová herečka se v minulosti objevila několikrát na přehlídkách značky a často jsme ji mohli vidět i v samotných modelech francouzského domu, v roce 2012 se účastnila také otevření butiku v Římě. V červnu 2022 v Paříži předávala také ocenění LVMH Prize. Nyní je to však poprvé, kdy ji vidíme v samotné kampani. 
Foto: Courtesy of Louis Vuitton
Konkrétně se jedná o sérii fotografií k poslední kolekci high jewellery Spirit. Samotné snímky měl na starosti fotograf norského původu Sølve Sundsbø, styling byl v režii Carine Roitfeld a celková kreativní vize vznikla ve studiu Baron & Baron. Cate je podle značky zosobněním všech pěti témat kolekce, tedy svobody, fantazie, milosti, zářivosti a osudu, vybraných uměleckou ředitelkou pro hodinky a šperky Francescou Amfitheatrof.
První část kolekce byla představena v Marrákeši a další uvidí světlo světa v lednu. Je to zatím největší kolekce high jewellery, kterou značka předvedla, konkrétně se jedná o 125 kusů šperků, na kterých bylo odvedeno přes 40 000 hodin práce. 
Foto: Courtesy of Louis Vuitton
Francesca se inspirovala mytologickými zvířaty, jako jsou draci nebo fénix, a mnohé ze šperků jsou navržené do pravidelných vzorů rybích kosti, šachovnice nebo do různých interpretací písmene V. Zcela klíčové pro ni bylo udržet styl kolekce v grafické modernitě. Dalším výrazným detailem je velikost kamenů, na kterých se opravdu nešetřilo. Co se však během pandemie zkomplikovalo, bylo jejich hledání a nákup. Ateliéry si tak musely vystačit se starším inventářem. 
V kolekci se nakonec objevuje třeba 10,28karátový rubín z Mozambiku, který je ústředním kamenem náhrdelníku Destiny, 8,9karátový kolumbijský smaragd v náhrdelníku Liberty spolu s 18,09karátovým safírem doplněný šesti menšími smaragdy a diamantem ve tvaru LV květiny. Dalším výrazným kamenem je 65,26karátový tsavorit ve formě odnímatelného přívěsku na náhrdelníku Grace.
Značka Louis Vuitton se začala také věnovat výzkumu a výrobě laboratorních diamantů, i když uznává, že někdy je uhlíková stopa u takto vyrobených kamenů vyšší než u těch vytěžených udržitelně.