Doplňky

Proč chtít batoh z PET lahví

Kultovní značka, jejíž jméno je synonymem upcyklace, přidává do sortimentu novou textilii. Ta dělá produkty Freitag ještě přitažlivějšími.
Odpověď na otázku v titulku: protože proč ne? Bratři Freitagovi jeli na vlně udržitelnosti už začátkem devadesátých let, takže dřív, než to bylo trendy. Jejich batohy ze starých plachet náklaďáků se staly celosvětovým hitem, a třebaže byste si k jejich fotkám na Instagram nejspíš nepřipsali #fashion, nevyhlíží vůbec zle. Navíc jsou funkční, odolné, nepromokavé.
Dnes, po více než pětadvaceti letech, kdy už nikoho ani nenapadlo, že by Freitag mohl přijít s něčím lepším (prostě protože co dělá, dělá dobře, a to stačí), značka překvapila novým materiálem. Je vyrobený ze 100% recyklovaných PET lahví a při barvení je šetrný na spotřebu vody a energie a používá se při něm také méně chemikálií, než bývá zvykem. Produkty v nové kolekci Tarp jsou díky němu daleko lehčí a jemnější, aniž by přicházely o původní kvality.
Prohlédněte si modely F600 Carter, F640 Rollin, F645 Phelps i zbrusu nový F610 Cinnamon. Seženete je v Backpack store Freshlabels.