Doplňky

Šperky: Klíčové trendy na jaro – léto 2024, o kterých byste měli vědět už teď

Pokud na přehlídkách nesedíte v první řadě, je těžké šperky vůbec zaznamenat. To ale neplatilo v kolekcích na jaro – léto 2024, v nichž designéři vytáhli z rukávu hned několik triků, jak vzbudit zájem svého publika (a potenciálních nakupujících). Podívejte se na sedm největších trendů ze světa šperků z kolekcí na jaro – léto 2024.
Foto: Getty images

Manžetová láska

Největší (a nejodvážnější) náramkový trend na módních molech byly výrazné manžetové náramky. Stačí se podívat na Luar, Tory Burch, Blumarine, Louis Vuitton, Giorgio Armani… a seznam by mohl pokračovat! Loewe předvedl robustní zlaté a fialové náramky v kombinaci s koženými šaty, přičemž šaty Delphic evokovaly sochy Lyndy Benglis, kterými bylo molo zdobeno. U Tom Ford odrážely náramky svůdný minimalismus 90. let v kreativním debutu Petera Hawkingse.
Foto: Estrop/Getty Images
Giorgio Armani SS 2024

Boho Yolo

Na jarní a letní přehlídky vždy pronikne slané ovzduší evokující prázdniny a bohémské korálky doplňující dovolenkové outfity. Šňůrky ze stříbrných korálků doplňovaly asymetrické šaty na přehlídce Burberry, náhrdelníky s logem CC u Chanel se překrývaly (ideálně se dají spárovat se žabkami Chanel) a značka Casablanca předvedla odvážné mušlové náhrdelníky a náušnice. U Rabanne byly doplňky nabity spirituální energií – mohutné prsteny korunoval křišťál a modelčiny prsty na nohou zdobilo několik zlatých prstenů.
Foto: Jonas Gustavsson for The Washington Post via Getty Images
Chanel SS 2024

Zvířecí království

Šperky na módních molech zažily opravdu bouřlivé týdny. Předlohou se jim stala i celá zvířecí říše, od náušnic s motivem krav od Tory Burch přes čelenku s tykadly a náhrdelník s vážkou od Erdem, děsivě živě působící hadí náhrdelníky od Y/Project až po obří motýly v poslední kolekci od Nicoly Brognana pro Blumarine. Živočišné, rostlinné nebo minerální? Jak to bude na jaře a létě 2024, už víte.
Foto: Marco Mantovani/Getty Images
Blumarine SS 2024

Nekonečné kruhy

Popularita kruhových náušnic nezná mezí, jejich look je přehodnocován a aktualizován každou sezonu novými proporcemi a zdobením. Jaký je jejich update pro jaro/léto 2024? V Hermès jsou zabaleny do přírodně zbarvené kůže, logem V je zdobí Valentino, Alexander McQueen zvolil robustní a hranaté, Jil Sander jimi pohodlně obepnul celé ucho a rozmarně zdobené perlami předvedl Dior.
Foto: Victor Boyko/Getty Images
Christian Dior SS 2024

Síla okvětních lístků

Návrháři nevynechali ani květiny a přehlídková mola na jaro – léto 2024 doslova kvetla. Nejhojnějším motivem byla růže a žádné nerozkvetly tak, jako visací náušnice od Palomo Spain nebo živůtky s dlouhými stonky od Simone Rocha. Zahrada byla inspirací pro všechny. Mohli jsme vidět například květinové náušnice od Andrease Kronthalera pro Vivienne Westwood a Holzweiler nebo třpytivé kamélie v Chanel.
Foto: John Nacion/Getty Images
Palomo Spain SS 2024

Let It Slide

Křišťálově zdobené baletní boty jste si neoblíbili? Nebojte, veškerá pozornost se přesouvá na vlasy, které budou novým zdobným doplňkem na každou party. Podívejte se na jemné kousky od značky Tory Burch, vyrobené z pavučiny stříbrných korálků, na spony do vlasů od Stepford Wivese pro Versace nebo gumičky od značky Balenciaga, zdobené nikoli kamínky, ale klíči od domu.
Foto: Pietro D'Aprano/Getty Images
Kendall Jenner na přehlídce Versace jaro - léto 2024

Propojeno

Stejně jako kruhy do uší, je i řetízek na krk sezonním kandidátem pro nadčasovou investici. Jak vylepšit svůj look na jaro – léto 2024? Zkuste oblé stříbrné doplňky z debutové kolekce The Attico, mohutné průhledné náramky od Sacai, úzké chokery a šňůrky od Kiko Kostadinov a Rokh, zlatý body chain od Tom Ford nebo opulentní pirátské řetízky od Louis Vuitton.
Foto: Kristy Sparow/Getty Images
Louis Vuitton SS 2024
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.