Doplňky

Náušnice inspirované 80. lety jsou už všude

Mezi módními znalci se už staly naprostou nezbytností.
Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Rosie Huntington Whiteley
Jaké náušnice letos nosit? Mnoho trendů se vrací v čase, vidíme inspiraci vintage estetikou a momentálně zejména tou z 80. let. Z té vychází mj. i mob wife. Velká ramena, výrazné barvy a ještě výraznější kombinace se vrátily na scénu. Totéž platí o špercích: Jsou vidět impozantní náušnice, které dlouho čekaly na svou chvíli.

Tyto náušnice budou hrát prim v nadcházejících sezonách

Trend, který se stal nezbytným, pozvedla značka Saint Laurent pod vedením Anthonyho Vaccarella. Kreativní ředitel reinterpretuje denní oblečení pro jaro – léto 2024. Nabízí elegantní jednoduchost, kterou objevujeme v oblečení s čistými liniemi a ušitém ze snadno nositelných materiálů. Jedinou extravagancí, pokud ji tak můžeme nazvat, představují zlaté masivní šperky včetně vintage inspirovaných clip-on náušnic. Další módní domy i klenotníci tento trend brzy následovali.
Trendsetterky je začaly nosit prakticky okamžitě. Hailey Bieber, Elsa Hosk, Rosie Huntington-Whiteley, Jasmine Tookes a další zdobí své ušní lalůčky těmito retro náušnicemi. Protože jsou výrazné, nosí se jako hlavní doplněk. Jediné pravidlo, které je třeba dodržovat, zní: Kombinujte je s decentnějšími a minimalistickými šperky, abyste dosáhli perfektní rovnováhy. 
Inspirujte se fotografiemi těch, které tento glamour trend přijaly za svůj.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.