Doplňky

Vlněné kabelky a dlouhé šály dvou značek definují komfort a pohodu uprostřed chaosu

Trend spojování značek pořád stoupá a přináší nové souvislosti a splynutí zdánlivě neslučitelného. Příkladem je i nová kolekce doplňků včetně těch bytových, v níž se snoubí tradiční ruční výroba předávaná z generace na generaci a aktuální potřeba po zklidnění a pohodě. 
Kabelka z kolekce JUL X GUSHKA
Značky Jul a Gushka. Ta první se specializuje na základní prvky každého šatníku, od bílých tílek po kašmírové svetry. Druhá je expertem na ručně vyráběné tkané bytové doplňky. V těchto dnech představují společnou kolekci zaměřenou na všechny, kdo touží po originální tvorbě a zároveň hledají v nepředvídatelném světě kousek jistoty a komfortu předvídatelného. Tvůrci její popis začínají slovy: „Letošní zima nám ukázala, jak důležité je udržovat teplo ve svém nitru a podělit se o něj se světem. Nový drop JUL x GUSHKA je právě o tom. O teple ve všech podobách počínaje objetím milované osoby a konče příjemnou šálou, do které se můžete zabalit. Spojili jsme moderní prvky pohodlí s tradičním řemeslem tak, aby byly dostupné všem.“
V mini kolekci přináší stoprocentně vlněné kabelky, dlouhé šály, z nichž si můžete udělat podle potřeby i deku, vestu, ližnik – tradiční těžkou vlněnou deku používanou jako přehoz přes postel a různé koberečky v cenách od 50 eur. Celá kolekce vychází z huculské kultury, kde se značka Gushka zrodila v malém horském městečku Kosiv. Tento region v ivanofrankovské oblasti na západě Ukrajiny proslul jako centrum tkalcovství a dodnes se tu tradiční techniky předávají z generace na generaci. Od nití až po střih hotového výrobku se vše vyrábí ručně bez zapojení automatizovaných procesů. Díky tomu je každá část kolekce naprosto jedinečná.
Kolekce JUL X GUSHKA
Kolekce JUL X GUSHKA
Kolekce JUL X GUSHKA
Kolekce JUL X GUSHKA
Velkou část tvoří bytové doplňky, ovšem tou nejzajímavější jsou rozhodně kabelky. Barevné a nadýchané. A se zvonci. Ty představují nejen originální doplněk odkazují na další z tradic – zvonečky, které místní pastevci nasazují ovcím před tím, že je vypustí na pastvu. Na kabelkách je najdete ve zmenšené velikosti ručně vyráběné místními řemeslníky. „JUL x GUSHKA je o výjimečných společných chvílích, o Štědrém večeru, o touze sdílet a dělat lidi kolem sebe šťastnější, obklopovat je láskou. Je o pohodě, kterou můžete cítit jen vedle svých blízkých. Je o tradicích, které nás spojují jako nikdy předtím.“
Popsané emoce čiší z každého kousku unikátní kolekce, kterou si můžete koupit online, stejně jako z videa natočeného v Karpatech.