Doplňky

Tyto kabelky jsou snem každého minimalisty

Snadno vám slíbí, že vydrží více než jednu sezonu, stejně jako to, že zapadnou do vašeho šatníku. A svůj slib splní do posledního puntíku.
Foto: Profimedia.cz
Kolekce jaro-léto 2023, BOBKOVA
Když se rozhodnete investovat do nové kabelky, je dobré mít na paměti několik věcí. Tou nejdůležitější je její životnost. Právě ta by měla být jasnou prioritou a varovat před impulzivním nákupem modelu, který upoutal pozornost stylistů hvězd a vy jste dostali nutkání pořídit si nový doplněk, i když dopředu víte, že se za týden objeví další objekt touhy. Toto myšlení je stejně out jako plastové tenisky od Ye. Než si tedy koupíte novou kabelku, zeptejte se sami sebe: bude se mi líbit i za několik let? Budu ji opatrovat, starat se o ni a případně ji chtít jednou předat další generaci?
Při hledání každodenního doplňku se jako nejlepší volba ukazují nadčasové, minimalistické modely bez spousty ozdob a přívěsků. Takové, co odolávají pomíjivým trendům a můžete je jednoduše kombinovat se vším. Jen se podívejte na Birkin od Hermès, Neverfull od Louis Vuitton z kostkovaného plátna, nebo lněnou Rive Gauche od Saint Laurent. Z barev jednoznačně vyhrává v boji s časem černá v těsném závěsu s hnědou a všemi myslitelnými odstíny béžové. Stejně elegantní může být bílá, u ní se ale připravte na trochu intenzivnější údržbu, modrá, šedá, ale i červená. Mimochodem, péče je u kabelek klíčem k tomu, aby vám dělala radost hodně dlouho a obstála ve zkoušce časem. Pánové v Servisu Panská toho sice umí hodně, ale bez pravidelné péče doma ani od nich nemůžete čekat nemožné. 
Ať už patříte mezi zapřisáhlé minimalisty, co se striktně drží střídmých barev a jednoduchých linií, nebo mezi ty přelétavé, co rádi střídají styly, kabelky z kolekce jaro-léto 2023 od značky BOBKOVA by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti. Proč?
Foto: archiv značky
Zákulisí přehlídky BOBKOVA na fashion weeku v Berlíně
Pokud alespoň trochu sledujete ukrajinskou módní scénu, nebo tu berlínskou, určitě neuniklo vaší pozornosti jméno Kristiny Bobkové. Ukrajinská návrhářka po vypuknutí války odešla do Německa, kde momentálně žije a tvoří. Spojení její rodné země a nového domova dalo vzniknou mj. řadě kabelek představující sen každého minimalisty.
Bobkova pro svou kolekci na jaro a léto 2023, kterou představila na berlínském fashion weeku, navrhla ve spolupráci s Chris Bader z jihoněmeckého Uhingenu nové modely kabelek perfektně ladící s celým přístupem designérky k odívání. Ve 150leté manufaktuře vznikly kabelky inspirované stylem 70. let. Dost velké, aby se do nich vešlo všechno, co za celý den potřebujete, a přitom dost malé na to, aby vám ani po hodně dlouhém dni nepřekážely. Tvar vychází z prostorné bucket bag, z barevné palety návrhářka vsadila na pistáciovou, jemný odstín millennial pink a smaragdově zelenou se zářivě červenou podšívkou.
Barvy vybrala autorka tak, aby výsledná kolekce byla stoprocentně unisexová a inkluzivní, kterou mohu nosit ženy, muži a nebinární osoby. Inspirovala se rozkvetlými kaštany na Chreščatyku, hlavní ulici v centru Kyjeva. Kovové detaily podle návrhářky odkazují na zocelený charakter ukrajinského lidu. Bobkova se obrátila na rodinnou firmu Chris Bader, protože stejně jako ona klade důraz na etický a uvědomělý přístup.
Ekologický aspekt je pro obě značky zcela zásadní. Při barvení kůže používá manufaktura šetrnou tříslovinovou směs s přírodními enzymy a práškem, vedlejším produktem z výroby kávy. Do produkce se dostávají sušené slupky od nezávislých pěstitelů kávy, což jim zajišťuje další příjem. Značky ve společném projektu spojují ochranu životního prostředí, sociální odpovědnost a nadčasový styl s vysokou kvalitou. 
Foto: archiv značky
Kabelka BOBKOVA x Chris Bader
Foto: archiv značky
Kabelka BOBKOVA x Chris Bader
Foto: archiv značky
Kabelka BOBKOVA x Chris Bader
Kabelky přijdou na 1200 €, v prodeji budou od 1. března 2023. Značka na svém webu od 15. prosince 2022 zahájí předprodej na objednávku.