Doplňky

Od Bulgari po Hermès: Hodinky s diamanty na každý den i white tie gala

Vždy nás učili, že nejlepší investice je do diamantových náušnic a hodinky mají zůstat decentní. Toto pravidlo, stejně jako spoustu dalších, už dávno neplatí. Se stoupajícím počtem žen, které chtějí investovat do unikátních hodinek, se hodináři a klenotníci předhánějí v kreativitě. Kdo říká, že luxus nemůže být praktický a vkus musí být decentní? 
Foto: Alexander Bel
Dost možná slova jako nadčasovost a klasická elegance do vašeho slovníku nepatří, nicméně tvůrci luxusních hodinek s novými modely nedělají nic jiného, než že odpovídají na rostoucí poptávku žen po haute horlogerie. Tento krok se vrací k osvědčené kombinaci bílého zlata, platiny, oceli a bílých diamantů. 
U Hermès najdete novou kolekci Galop d'Hermès. Pokud vám silueta připomíná část koňského postroje, máte pravdu. Designér Ini Archibong si prošel archivy módního domu, a tak vznikl zcela nový design ve tvaru třmenu. Ciferník lemují bílé diamanty. Stejně jako v případě nových modelů Serpenti Seduttori od Bulgari. Řemínek a pouzdro z 18karátového bílého zlata a bílých diamantů doplňují korunky z modrého safíru a opalinový číselník.
Na diamantovou lunetu sází i další značky. Rolex v modelu Oyster Perpetual Day-Date 36 kombinuje chladné tóny s růžovým opálem, Tag Heuer ocel s perletí a Patek Philippe v hodinách Aquanaut 5067A s ocelovou lunetou lemovanou diamanty sjednotil vzor řemínku s číselníkem v netradičním hnědém odstínu. 

O kolečko navíc

Předsudek o tom, že se ženy dívají pouze na design a složité komplikace neocení, také bere za své. Naopak je milujeme. Stačí si jednou vyzkoušet hodinky s minutovou repeticí a jen těžko se vrací zpět k „normálním“ modelům. Velmi populární je momentálně ukazatel měsíční fáze. Německá manufaktura A. Lange & Söhne ji zasadila do dokonalého kruhu z růžového zlata, stejně jako švýcarský maison Vacheron Constantin. IWC ozdobil měsíční fázi hvězdičkami a to celé zasadil do pouzdra z červeného zlata. 

Víc je víc

Samostatnou kapitolu tvoří hodinky celé posázené diamanty určené na nošení po západu slunce. Londýnské klenotnictví Graff mezi novinkami letošního roku představuje několik modelů ve tvaru pivoněk. Číselník schovaný pod diamantovým květem zdobí další diamanty. Stejně jako celý „řemínek“. Jaeger-LeCoultre se vrací do 50. let a oživuje 101 Feuille. Ručně osázený náramek z bílého zlata v sobě ukrývá nejmenší mechanické hodinky na světě. Když se budete chtít ujistit, že nastal správný čas odejít, stačí se podívat pod diamantový lístek na miniaturní opalinový číselník.