Doplňky

Let's dance! Letní podpatky od niche značek, které nebudete chtít celé léto vyzout

Oran od Hermès máte snad ve všech barvách, stejně jako Vara balerýnky od Ferragama a Dway od Diora. Pražský butik Chanel by vám počet sandálů a lodiček s kontrastní špičkou mohl jen tiše závidět. Takže co si letní botník oživit u značek, o kterých vaše okolí nikdy neslyšelo, a tím se radikálně eliminuje šance, že stejný pár potkáte, kamkoliv se jen hnete? Letošním kolekcím vévodí černá, fialová a metalické odstíny. 

Souliers Martinez

Ač se tyto boty tváří jako stoprocentní Francouzky, vyrábějí se ve Španělsku a se slavným hotelem v Cannes nemají nic společného. Julien Martinez ve svých kolekcích vychází z tradičních řemesel a zpracování kůže tak, jak to po staletí dělají v malých obuvnických dílnách v Alicante. Ale jelikož má Martinez mnoholeté zkušenosti s navrhováním pro francouzské módní domy, jeho boty tradičně – čti nudně – nevypadají. V aktuální letní kolekci hodně pracuje s černou a zlatou kůží a podpatky, jejichž tvary odkazují na bezstarostná 70. léta na Riviéře. 

Aeyde

Berlínská značka Aeyde staví letní a pre-fall kolekce bot na širokých podpatcích, takže se v nich můžete v klidu projít i centrem Prahy. Vybírat můžete z různých variant pásků; minimalistický design, důraz na slow fashion a materiály z udržitelných zdrojů zůstávají. Ostatně na těchto třech pilířích kreativní ředitelka Luisa Dames staví celý brand, jehož specializací jsou boty a šperky.

Shama

Zlatá kůže, černý satén, trochu fialové. Nejnovější kolekce značky Shama se točí kolem deseticentimetrových podpatků a jednoduchých, nicméně o to efektivnějších detailů, které okamžitě vykouzlí dokonalou siluetu nohou. A je jen a jen na vás, jestli je budete nosit výhradně na letní party, nebo od večera do rána sedm dnů v týdnu.