Doplňky

Diamanty na Met Gala 2024: Obrovské, zářivé, vintage i uhlíkově neutrální z laboratoře

Šaty jsou pro každé Met Gala jasnou prioritou, kterou celebrity a jejich týmy řeší dlouhé týdny a měsíce. Ovšem ani šperky, zejména ty diamantové, nelze podceňovat. A že jich letos na červeném koberci před Metropolitním muzeem bylo. 
Foto: Chopard
Gigi Hadid ve špercích Chopard na Met Gala 2024
Pro každého módního nadšence je první pondělí v květnu největším svátkem, na který se těší. Ovšem pro hvězdné týmy, návrháře, obuvníky, kloboučníky a také klenotníky je Met Gala také obrovskou výzvou, protože vědí, že nesmějí zklamat. Nároky jsou mimořádně vysoké, protože se hraje o mimořádně efektní reklamu v nevyčíslitelné hodnotě.
Letošní dress code Garden of Time inspirovaný příběhem J. G. Ballarda poskytl výbornou inspiraci módním návrhářům i šperkařům. Dal se totiž pojmout nejrůznějšími způsoby: Ať už doslova, což znamená pracovat s motivem růží a hodin, nebo vsadit na archiv a vintage kreace. Na červeném koberci jsme viděli spoustu květinových motivů na šatech i oblecích od růží po odkvetlé pampelišky a taky třpytu. I když bylo jasné, na co se stylisti a jejich hvězdní klienti museli hlavně soustředit, mnozí z nich předvedli i skutečně spektakulární šperky.
Opravdové poklady na největší módní události doplnily ty nejdivočejší šaty. Cartier představil pár nových šperků z chystané kolekce haute joaillerie. Vrai s pomocí Cary Delevingne a Eda Sheerana dal na odiv kolekci vytvořenou ve spolupráci se Stellou McCartney z uhlíkově neutrálních lab grown diamantů. Nechyběl ani ikonický ptáček sedící na drahokamu Jeana Schlumbergera od Tiffany & Co., diamantový tvíd od Chanel, vzácné žluté diamanty, zářivé smaragdy a safíry, diadémy, dlouhé řady perel, nepřehlédnutelné brože. 
Podívejte se na ty nejkrásnější šperky na nejslavnějších celebritách na Met Gala 2024.