Doplňky

Ať se vám to líbí, nebo ne, srdíčkům tuto sezonu neuniknete

Jsou stejně ground-breaking jako květinové vzory na jaře, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. Doplňky se srdíčky berou módní scénu útokem. 
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Romantický tvar se objevuje všude, od pásků Blumarine přes brýle Loewe po kabelky Alaïa. Šperky a bižuterii nevyjímaje. Čím více se blíží Valentýn, tím více srdíčka atakují naši pozornost. Ať už ale patříte mezi romantické duše, nebo otrlé realisty, tento trend se rozhodně netýká jen svátku zamilovaných, ale celé sezony. O srdíčkovém vzoru přemýšlejte víc jako proužkách nebo puntících, tedy o čistě vizuálním prvku.
Zmiňované brýle Loewe slouží jako ideální příklad, skla ve tvaru srdce jsou, stejně jako všechno, co navrhuje Jonathan Andreson, dostatečně surrealistické na to, aby si je nikdo nemohl splést s poctou Nabokově Lolitě v podání Dominique Swan. Budete-li mít štěstí, můžete ve vintage obchodech narazit na bižuterii nebo kabelku Chanel ve tvaru srdce ještě z Karlových dob. 
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nejenže jsou doplňky ve tvaru srdce hravým způsobem, jak doladit celkový vzhled, ale také přináší zvláštní význam. Srdce je odedávna symbolem lásky, přátelství a věrnosti, takže je vhodným dárkem nebo památkou pro někoho výjimečného. Tento trend představuje ideální způsob, jak projevit uznání; od minimalistického řetízku až po nepřehlédnutelné náušnice. I když jde o hravý doplněk, u něhož nemusíte hledat hlubší významy, pořád jeho výběr berte vážně a nekupujte všechno, co vám padne pod ruku. I u bižuterie hleďte na její zpracování a velmi zvažte si samotnou velikost šperku, čím menší, tím decentnější a naopak. 
Ať už slavíte 14. únor, nebo ne, zde máte tipy na srdíčkové náušnice, náhrdelníky a chokery pro romantiky i ryzí pragmatiky.