Doplňky

Tucet dárků pro zapálené #booklovers

Dávat knihomolkám a knihomolům darem knihy je pověstným nošením dříví do lesa. Vybrali jsme pro vás takové dárky, kterými je zaručeně potěšíte, aniž byste riskovali, že koupíte, co už na poličkách knihovny mají, nebo když si netroufáte odhadnout jejich knižní vkus. 
Foto: Thibault-Théodore Babin
Knihomol (bez ohledu na gender) je podle definice milovníkem knih. To ale nutně neznamená, že je všechny čte. Občas je také sbírá a vyžívá se v jejich třídění a přebírání. Obal proto bývá stejně důležitý jako obsah, i když opravdoví booklovers nacházejí poklady na dost nečekaných místech a pod nánosem balastu i času. Pokud si netroufáte přispět knihou do jeho nebo její jistě už tak rozsáhlé sbírky, jelikož mívají dost vytříbený vkus, vsaďte na vůně inspirované knihami, zarážky ke knihám nebo zajímavé záložky do nich. Každý správný knihomol nebo knihomolka má také vždy po ruce zápisník, pokud si rovnou nevede čtenářský deník. Ví totiž, že při čtení člověka občas přepadají inspirativní myšlenky a nápady, ale nezdrží se příliš dlouho. Je proto dobré je zachytit a třeba později využít. 
Poslední záchranou jsou vždy poukázky do oblíbených knihkupectví. Knihomolky a knihomoly přesto v podstatě nelze zklamat, budou-li na dárku od vás alespoň nějaká písmena (a ty na etiketách vín nebo značkového oblečení najdete vždy).