Doplňky

Šperky roku 2019 a proč do nich investovat

Existují různé způsoby, jak podporovat udržitelnost. Jedním z nich je módní investice, která vydrží i několik generací a nikdy nevyjde z módy. 
Mezi novinkami je peří v podání značky Louis Vuitton nebo řada propojených sponek podle Stelly McCartney. Náušnice jsou zkroucené do abstraktních tvarů (Sacai, Acne Studios). Surrealisticky působí nový způsob užití háčků na kabáty podle Comme des Garçons. Punkové doplňky, jako jsou spínací špendlíky a psí obojky, přidaly nádech temné romantiky. Stále vídáme chokery, řetězy nebo neladící náušnice, takže se připravte na jejich časté nošení. 

Oděv jako šperk

Aktuální jsou návraty do minulosti. Obrat Celine k původní estetice značky byl v souladu s „lady“ lookem, který se poprvé objevil v minulé sezoně. Vrací se perly, ať už navlékané podle Christiana Diora, nebo servírované na mušli podle Burberry. Perlami posázený look od Loewe je oděvem stejně jako šperkem. Vrací se také sety nebo sladěné šperky. Přehlídku Paco Rabanne zahájil oslnivý štras, který neladil jen s dekoltem, ale celou bohémskou de luxe soupravou. Simone Rocha vyměnila náhrdelník za čelenku se sladěnými náušnicemi. Značky Moschino a Dolce & Gabbana nafoukly kameny do ohromných proporcí, které by obstály v seriálu Dynastie.

Inspirace minulostí

Tento „čím větší, tím lepší” přístup je v souladu s pokračujícím návratem osmdesátek, který původní koncepty upravuje pro současnost. Přestože Alexis Colby by pravděpodobně milovala jiskřivý štras a křišťálové ozdoby, které září na přehlídkových molech, pravděpodobně by je nenosila jako součást denního looku. Alessandro Michele vytvořil pro Gucci náušnice inspirované těmi, které navrhl Eduardo Costa a fotil Richard Avedon pro Vogue v roce 1968. Některé jsou sladěné s náhrdelníky, které se podobají šátku. Viděli jsme je také u značek Christopher Kane a Bottega Veneta

Sladěné sety

Perlové nadělení

Punková nálada

Dlouhé linie

Drama ve dne

Abstraktní umění

Článek byl původně publikován na Vogue US