Celebrity

Královský styl v podání Mary, nové dánské královny

Po dvaceti letech v roli Její královské Výsosti korunní princezny se stává první Australankou, která kdy usedne na královský trůn. Podívejte se na to, jak vypadá královský šatník v podání Mary Elizabeth Donaldson, dánské královny.
Foto: Hasse Nielsen
Její královská Výsost princezna Mary
Je to jeden z těch příběhů, které dokazují, že i v dnešní době se mohou pohádky proměnit v realitu. On, dánský princ, ona, realitní makléřka z Tasmánie. Příběh o vztahu Frederika, dánského korunního prince, a Mary Donaldson, dánské korunní princezny a od 14. ledna 2024 také královny manželky, kteří se seznámili v hospodě v září roku 2000, se stal nejslavnějším nesportovním okamžikem olympijských her v Sydney.
Od roku 2004, kdy Mary vstoupila do dánské královské rodiny, se jako korunní princezna zavázala využít svého nového postavení k tomu, aby poskytla platformu pro záležitosti, které jsou jí blízké, včetně rovnosti žen a mužů nebo udržitelnosti. Mezi její královské povinnosti patří mimo jiné práce pro The Mary Foundation, nadaci, kterou založila z prostředků darovaných na počest svatby manželského páru. 
Maryin manžel se po abdikaci královny Margrethe II. stane nástupcem své matky a bude jmenován dánským králem, zatímco Mary získá označení královny manželky. Na tento úkol je více než připravená, jak prozradila Vogue Australia v exkluzivním rozhovoru ze srpna 2016: „Jsem si velmi dobře vědoma své role a odpovědnosti. Pokud mohu ostatní inspirovat a pokud ve mně ostatní vidí něco, co je může motivovat, beru to jako velký kompliment.“
Stejně jako ostatní členové královských rodin, kteří působí na očích veřejnosti, například princezna z Walesu a vévodkyně ze Sussexu, si i Mary získala sympatie díky svému vkusu a stylu. Mary, která se zasazuje o udržitelnost a vyznává dánský design, rozhoduje o svých outfitech s rozmyslem, a dokonce spolupracuje s Copenhagen Fashion Summit jako patronka neziskové organizace Global Fashion Agenda.
Podívejte se na královský styl v podání Mary.
Článek vyšel v originále na vogue.com.au.