Celebrity

Vše o svatbě Katy Perry a Orlanda Blooma 

V roce 2020 nebude o velké svatby celebrit nouze. Od Jennifer Lopez a Alexe Rodrigueze přes Emmu Stone a Dava McCaryho až po Orlanda Blooma a Katy Perry. Pojďme se podrobněji podívat na jejich velký den.
Foto: Getty Images
Katy Perry a Orlando Bloom, srpen 2019

Jak dlouho spolu chodí?

První spekulace se začaly šířit v lednu 2016 poté, co spolu Perry a Bloom flirtovali na afterparty Zlatých glóbů. Nebylo to však poprvé, co se autorka hitu Never Really Over a Pirát z Karibiku potkali. 
Paparazzi je vyfotili už na benefiční akci pro Dětský obranný fond v dubnu 2013, tedy pár měsíců předtím, než Orlando Bloom a topmodelka Miranda Kerr oznámili rozchod a krátce po rozvodu Katy Perry s Russellem Brandem v červenci 2012.
Po menším flirtu na Zlatých glóbech, koncertu Adele a nechvalně známých fotkách na paddleboardu společně navštívili dětskou nemocnici v převleku Santy Clause a paní Clausové v prosinci 2016.
Ačkoliv Perry vystrojila Bloomovi velkou oslavu 40. narozenin a dokonce kvůli tomu odletěla do Velké Británie za jeho matkou, v únoru 2017 oznámili rozchod. Už v srpnu 2017 však spolu odjeli na dovolenou a oficiálně zpěvačka přiznala, že je ve vztahu, v květnu 2018 během natáčení finále American Idol, když řekla Becce Kufrin: Nejsem single, ale i tak se mi líbíš.
Foto: Getty Images
Katy Perry a Orlando Bloom na afterparty Zlatých glóbů, leden 2016
Foto: Shutterstock
Katy Perry na Vanity Fair Oscar Party, únor 2017
Foto: Getty Images
Orlando Bloom na Vanity Fair Oscar Party, únor 2017

Kdy a jak Bloom žádal o ruku?

Zasnoubení proběhlo v únoru 2019, kdy si Orlando Bloom vybral nejromantičtější den v roce, svátek svatého Valentýna.
Zprávu ohlásili prostřednictvím zpěvaččina Instagramu společnou fotkou s červenými balonky ve tvaru srdce, prstýnkem a popiskem full bloom odkazujícím na nové příjmení.
Katy Perry se o zásnubách později rozpovídala v rozhovoru pro rozhlasovou show Capital Breakfast. „Byl zrovna Den svatého Valentýna a já musela celý den pracovat. Vzpomínám si, že jsem se s ním potkala na večeři v italské restauraci. Přišla jsem a byl oholený. Neměl na nohou svoje oblíbené tenisky. Byl dost nervózní a pořád objednával další jídlo. Řekla jsem si, že se něco děje.“
Po večeři ji Bloom vzal na let helikoptérou a pak požádal o ruku. „Přistáli jsme na jedné budově a šli dolů. Byla tam celá moje rodina, všichni přátelé a tolik květin, že si to nedovedete ani představit.“

Jak vypadá zásnubní prsten?

Pochopitelně je vyrobený na míru. Uprostřed má tmavě růžový kámen, který je obklopený osmi menšími diamanty ve tvaru květu. Stále se spekuluje o tom, zda je středový kámen rubín, růžový diamant, nebo růžový safír. 

Kdy a kde bude svatba?

Perry a Bloom původně plánovali zimní svatbu na prosinec 2019, ale na poslední chvíli změnili termín. Rozhodně na nic nespěchají. 
Zatímco náboženská ceremonie se konala poblíž svatyně tygrů Ranthambore v indickém Rádžasthánu, vypadá to, že samotná svatba proběhne blíže k jejich domovu v rodinném kruhu.
„Budou mít jednu malou svatební hostinu a druhá bude na dovolené,“ řekl zdroj týdeníku US Weekly. Ačkoli Bloomova rodině žije ve Velké Británii, obřad zřejmě proběhne v Americe, protože se herec krátce po zasnoubení přestěhoval do domu Karty Perry v Beverly Hills. 
Foto: Getty Images
Katy Perry na Met Gala, květen 2019

Kdo navrhne svatební šaty?

Katy Perry se nikdy nedrží zajetých kolejí a tradic. Ať už je na jevišti, nebo mimo stage. Můžeme tedy očekávat, že svatební šaty budou hravé a originální.
Pokud něco předchozí volba outfitů na červený koberec napovídá, pak je to rozhodně fakt, že se vzdá klasické bílé ve prospěch něčeho odvážnějšího od jedné ze svých oblíbených značek jako Dolce & Gabbana, Moschino či Valentino. Jejího stylistu Johnnyho Wujeka jistě čeká velký kus práce.